Međunarodna biciklistička trka završena u Novom Sadu

Međunarodna biciklistička trka završena u Novom Sadu

Ukupni pobednik trke je član slovačke Dukle Martin Haring, dok je u poslednjoj etapi od Zrenjanina do Novog Sada trijumfovao reprezentativac Srbije Dušan Rajović.

Jubilarna, 60. po redu trka startovala je 31. avgusta, u Istočnom Sarajevu. Prva, ujedno i najteža etapa trke vozila se od Jahorine do Zlatibora, druga takođe brdska, od Mionice do Požarevca, dok se treća, sprinterska deonica vozila od Zrenjanina i završila u Novom Sadu, ovogodišnjem domaćinu poslednje etape i završnice trke.

U dugoj tradiciji ove trke, naš grad je već devet puta bio domaćin etape. Mi prepoznajemo značaj i tradiciju ove manifestacije, najveće i najznačajnije biciklističke trke u ovom delu Evrope i sa velikim zadovoljstvom smo je podržali – rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu i izrazio zadovoljstvo što je uprkos izazovima koje nameće pandemija korona virusa, u trci učestvovao veliki broj takmičara iz celog sveta što predstavlja izuzetnu promociju Srbije i Novog Sada.

Direktor trke Vladimir Kuvalja je izrazio zadovoljstvo zbog uspešno organizovane trke i dobre saradnje sa Gradom Novim Sadom. On je istakao da je interesovanje za učešće, uprkos pandemiji bilo veliko i da je u trci učestvovalo 110 seniorskih takmičara iz 25 evropskih i svetskih zemalja.

– U vremenu kada je 70 posto trka, ovog tipa u Svetu otkazano, mi smo realizovali jednu od najuspešnijih i veoma sam ponosan zbog toga. Došle su nam ekipe iz Španije, Poljske, Rusije i mogu da kažem da, od 2013. Godine nismo imali tako kvalitetnu trku. Biciklistički maraton se nastavlja već sutra kada startuje 14. Međunarodna trka Beograd – Banjaluka, u okviru koje će stotinak vozača, za četiri dana preći 610 kilometara – objasnio je Vladimir Kuvalja, a prenosi Kabinet gradonačelnika.

Trka kroz Srbiju deo je "Europe tour" svetskog međunarodnog kalendara Svetske biciklističke federacije.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan