Međunarodna lopovska grupa pljačkala stanove po Novom Sadu

Međunarodna lopovska grupa pljačkala stanove po Novom Sadu

Policija zaustavila ekipu odgovornu za provalu u četiri stana u Novom Sadu i dva u Beogradu.

Kako pišu "Večernje novosti", seriju provala u stanove i teških krađa na području Novog Sada prošle nedelje zaustavili su operativci kriminalističke policije otkrivanjem osumnjičenih, koji su deo međunarodne grupe koja se obijanjem stanova i krađom dragocenosti bavila u inostranstvu, ali i u našoj zemlji. Sumnjiče se za provale u četiri stana u Novom Sadu i dva u Beogradu.

U jednom novosadskom stanu, prilikom pretresa, zatečena je A. R., a pored nje, tu su još bili i B. R. i R. R., obe državljanke Hrvatske, i K. J. državljanin Francuske. Nađen je i alat za obijanje, koji će biti poslat na veštačenje, a ispostavilo se da je za R. R. bila raspisana lokalna potraga. Ona i državljanin Francuske su predati beogradskoj policiji.

- Imali su lažna dokumenta i nikada nisu imali prijavljen boravak u našoj zemlji, što je policiji znatno otežavalo rad – kaže za "Novosti" Simo Jarčević iz novosadske Policijske uprave.

- Kod njih su nađene stvari odnete iz stanova u Beogradu i Novom Sadu, a za neke predmete tek treba da se utvrdi poreklo. O otkrivanju ove grupe obavešten je i Interpol – dodaje on.

Prema dosadašnjim operativnim saznanjima, ova grupa ima još četiri-pet članova, koji su trenutno u Milanu i Italiji. "Posao" su organizovali roditelji, a njihova deca uzrasta od 14 do 21 godine su odlazila u krađu. U inostranstvu bi se, kada bi bili otkriveni, predstavljali kao maloletnici, pa su s takvim izgovorom i u Srbiji pokušavali da se izvuku. U telefonu državljanina Francuske, kako se saznaje, nađene su slike skupocenih satova, a veruje se da potiču iz provale stana u Beogradu. Nađen je i alat koji odgovara tragovima provala u novosadske stanove, i on je dat na veštačenje, pišu "Novosti".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija štrand Vreme u Novom Sadu Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad servisne informacije Elektrodistribucija Novi Sad bez vode vremenska prognoza novosađani dunav isključenje vode JKP Gradsko zelenilo RHMZ elektrovojvodina novorođenčad novosadsko porodilište sahrane jkp lisje isključenja struje bez struje prognoza vremena gradsko groblje bebe betanija jkp novosadska toplana