Međunarodni festival "Videomedeja" od 31. avgusta do 2. septembra u Novom Sadu

Međunarodni festival "Videomedeja" od 31. avgusta do 2. septembra u Novom Sadu

Kroz tri takmičarske selekcije novosadska publika moći će da pogleda 50 odabranih video radova, 6 medijskih instalacija i 11 radova studenata i studentkinja sa najprestižnijih filmskih akademija i fakulteta iz celog sveta.

Otvaranje 22. izdanja "Videomedeje" najavljeno je za petak, 31. avgust, u 19.30 časova u prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj 27, gde će se odvijati i kompletan festivalski program.

Na festivalu će u okviru takmičarskog dela biti predstavljeni radovi iz 28 zemalja, dok revijalni program uključuje specijalnu selekciju radova domaćih autora i autorki Made in Serbia i prezentacije članova žirija – Predrag Šiđanin iz Srbije, Corinna Schnitt iz Nemačke i Richard Vickers iz Velike Britanije.

Detaljnije informacije, kao i satnica, mogu se pronaći na zvaničnom sajtu Festivala.

Sva tri dana projekcije počinju u 17 časova i traju do ponoći, a ulaz je besplatan.

Festival organizuje Udruženja za video umetnost "Videomedeja", a ovogodišnji pokrovitelji su Ministarstvo kulture i informisanja Rebublike Srbije,  Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu i Pokrajinski sekretarijat z akulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Podršku festivalu pružili su i LIMA (Amsterdam), Av-Arkki (Helsinki), Promofest (Madrid), The House of Films (Madrid), Zavod za kulturu Vojvodine, Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Muzej Vojvodine, Seecult, Radio-televizijaVojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan