Međunarodni poljoprivredni sajam: Uručena priznanja najuspešnijim izlagačima

Međunarodni poljoprivredni sajam: Uručena priznanja najuspešnijim izlagačima

Najviša priznanja za kvalitet proizvoda na 83. međunarodnom sajmu poljoprivrede dodeljena su sinoć u Master centru Novosadskog sajma na tradicionalnoj "Večeri šampiona".

Dodeli priznanja najuspešnijima u oblasti agrara prisustvovala je i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković, koja je tom prilikom rekla da joj je čast da se nađe u društvu najboljih jer je, kako je naglasila, retka prilika biti u društvu šampiona.

- Čestitam svim dobitnicima, a uverena sam da će narednih godina dobitnika biti sve više i više i da ćemo postavljati nove rekorde u oblasti poljoprivrede, rekla je Bogosavljević-Bošković.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković čestitajući nagrađenima rekao je da je odluka da pravo da konkurišu za nagrade Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda imaju i oni koji ne izlažu na međunarodnom poljoprivrednom sajmu učinila da konkurencija za nagrade bude značajno jača.

U kategoriji Semenski materijal biljnog porekla, za visok kvalitet dorade širokog asortimana žita i industrijskog bilja i za izuzetan kvalitet semenskog materijala, Veliki šampionski pehar pripao je kompaniji "Best Seed Producer" iz Feketića - Doradni centar Srbobran, dok je za proizvode hemijske industrije isto priznanje pripalo Kompaniji "Braća Tomić" iz Siriga, za vrhunski kvalitet motornih i hidrauličnih ulja.

U robnoj grupi Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, nagrađeni su "Timomed" iz Knjaževca , Pčelarska farma "Jović Tomislav i Milena" iz Užica i Pčelinjak "Jovanović" iz Arilja, a svi su nagrađeni za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda.

U robnoj grupi Jestiva ulja i biljne masti, za visok kvalitet jestivih rafinisanih ulja suncokreta i ekstra devičanskog maslinovog ulja, kao i permanentno učešće u ocenjivanju kvaliteta jestivih ulja, nagrađen je "Bimal" iz Brčkog, novosadska Kompanija "Sunoko" nagrađena je za visok kvalitet šećera, dok je Kompanija "Studen - Agrana", Rafinerija šećera iz Brčkog, nagrađena je za visok kvalitet šećera od šećerne trske.

Za visok kvalitet i širok asortiman hleba i beskvasnih lisnatih testa, u kategoriji "Proizvodi na bazi žita i brašna", nagrađena je Pekarska industrija "Sunce" iz Beograd.

Za vina industrijskog tipa proizvodnje, za vrhunski kvalitet ocenjenih vina, nagrađena je Kompanija "13. jul - Plantaže" iz Podgorice, dok je u robnoj grupi Vina zanatskog tipa proizvodnje, nagrađena Vinarija "Kovačević" iz Iriga.

Šampion u konkurenciji jakih alkoholnih pića u zanatskom tipu proizvodnje, za kvalitet voćnih rakija nagrađena je Destilerija "Trivulesk" iz Leskovca, dok je za vrhunski kvalitet stočne hrane nagrađena "Hrana produkt" iz Salaša Noćajskog.

U kategoriji meso i proizvodi od mesa, Industrija mesa "Karneks" iz Vrbas je nagrađena za vrhunski kvalitet i širok asortiman proizvoda, a Mlekara "Stara planina" iz Dimitrovgrada, nagrađena je za vrhunski kvalitet širokog asortimana mlečnih proizvoda.

U robnim grupama Proizvodi od voća i povrća, supe, začini i dodaci jelima, crna kafa i čaj, mineralne vode i osvežavajuća bezalkoholna pića, priznanje je pripalo "Poljoprometu" iz Požege, za visok kvalitet ocenjenih proizvoda.

U konkurenciji proizvođača procesne opreme i zanatske poljoprivredne opreme, za kvalitet linije mašina u procesnoj industriji nagrađena je kompanija "Panline" iz Grabca kod Šida, a u kategoriji ambalaža i ambalažni materijali nagrađena je "Hemotehna" iz Subotice.

Za najbolje grlo domaćeg uzgoja u oblasti konjarstva Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma sa titulom apsolutnog šampiona pripao je Marku Đurđeviću iz Pećinaca, za priplodnog pastuva "517 Maestoso Betalka XXVI".

Isto priznanje u oblasti ovčarstva pripalo je Miloradu Čuletiću iz Hrtkovaca, za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase "il de frans", i Goranu Čoliću iz Bogatića, za izložene kolekcije ovaca, ovna i priplodnog podmlatka rase "virtemberg".

Staropazovački "Napredak" je u oblasti svinjarstva nagrađen Velikim šampionskim peharom sa titulom apsolutnog šampiona za izložene nazimice F1 kombinacije, odnosno za kolekciju tovljenika, krmaču sa prasadima i nerasta rase "durok".

Agrarni fond Grada Bijeljine najbolja je inostrana lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, a najbolji u oblasti korporativnih usluga u agrobiznisu su kompanija "Dunav osiguranje" i "Farma mont" iz Podgorice.

Opština Bačka Palanka najbolja je domaća lokalna zajednica u podsticanju agrobiznisa, dok je "Triglav osiguranje" najbolje u agrobiznisu u inovativnom pristupu u osiguranju životinja.

Za inovaciju godine u agrobiznis sektoru narađen je "Energreen" iz Novog Sada, dok je najbolji mladi lider u agrobiznisu Rajko Jovanović iz "Jovanović komerca" iz Temerina, a najuspešnija žena u agrobiznisu je Žaklina Bojić iz Novog Sada.

Osim nagrada za kvalitet proizvoda, večeras je dodeljeno i tradicionalno priznanje "Petar Davidović - Pera Tanjug" za medijsko praćenje Novosadskog sajma, čiji je ovogodišnji dobitnik novinar Radio-televizije Vojvodine Milan Brašnjović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadski sajam sahrane novi sad KCV jkp lisje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode šoping centar promenada JKP Vodovod i kanalizacija Elektrodistribucija Novi Sad Spens novosadska policija raspored sahrana novi sad betanija jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad promenada novosadsko porodilište Isključenje struje klisa isključenja struje matičar novi sad bebe bez struje novosađani novorođenčad JGSP "Novi Sad" bez vode