Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" od 7. do 9. marta

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi" od 7. do 9. marta

Sajam predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom srednjih škola i fakulteta iz inostranstva...

Međunarodni sajam obrazovanja "Putokazi”, koji se ove godine održava 14. put za redom, biće održan od 7. do 9 marta na Novosadskom sajmu, a ima za cilj promociju obrazovanja za sve uzraste i afirmaciju doživotnog učenja.

Na manifestacije će ove godine biti prisutno 14 novosadskih srednjih škola. Učenici i učenice završnih razreda osnovne škole imaće uvid u ponudu školovanja u Švajcarskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i privatnim srednjim školama u našoj zemlji.

Nastup svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i tri naučna instituta, uz ponudu fakulteta državnog i privatnog sektora iz cele zemlje omogućiće budućim studentima i studentkinjama da se lakše opredele za nastavak školovanja.

Posle više godina Ministarstvo odbrane će na Sajmu predstaviti obrazovne institucije – Univerzitet odbrane, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu školu. Ponudu Kriminalističko – policijskog univerziteta u Zemunu i Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici promovisaće Ministarstvo unutrašnjih poslova.


Dodatni sadržaji na "Putokazima" ove godine su posvećeni mladima i promovišu značaj sporta u obrazovanju. S obzirom na popularnost basketa 3x3, u petak, 8. marta, uz podršku svetskih prvaka, Sportskog udruženja "BASKET 3x3" i Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug, biće održan 1. Kup Sajma obrazovanja za srednjoškolce.

Prvog dana Sajma, 7. marta, u okviru "Međunarodnog kutka" svoju ponudu obrazovnih profila predstaviće 18 fakulteta i srednjih škola iz Švajcarske, Velike Britanije, Nemačke, Kanade, Španije, Slovenije i Slovačke.

Ulaz je besplatan, a radno vreme je od 10 do 19 časova.

Izvor: Novosadski sajam

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Danilo

  pre 402 dana i 9 sati

  Samo treba ulagati u obrazovanje i takve stvari. Narocito u IT sektor, da omladina napravi velike stvari u ovoj oblasti. Da bi se pomogle ove stvari, trebalo bi takodje dodatno oporezovati banke, kazina i kladionice. Ako pogledamo na Casino Guru sajtu, kazina obrcu mnogo novca, zato je potrebno da oni izdvoje jos novca za porez a od toga da se izdvoji za obrazovanje...

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Simona

  pre 399 dana i 19 sati

  Visoka poslovna škola strukovnih studija u Novom Sadu organizuje upis na neakreditovane studije.

  Oceni komentar:
  0
  0