Međunarodni skup matematičara u Novom Sadu od 27. do 31. avgusta

Međunarodni skup matematičara u Novom Sadu od 27. do 31. avgusta

Međunarodna konferencija "Generalizovane funkcije" u organizaciji Srpske akademije nauka i umetnosti, Ogranak SANU u Novom Sadu i Departmana za matematiku i informatiku, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, održaće se od 27. do 31. avgusta u Novom Sadu.

 

Kako u najavi organizatori kažu, Konferencija nastavlja dugogodišnju tradiciju međunarodnih konferencija o uopštenim funkcijama. Okuplja istraživače koji rade u svim granama matematičke analize, geometrije i verovatnoće u kojima se koriste uopštene funkcije kao moderan aparat za rešavanje problema. Na konferenciji će učestvovati oko 65 učesnika iz inostranstva i oko 25 iz Srbije.

Teme konferencije uključuju: teorije distribucija, hiperfunkcija, algebre uopštenih funkcija, integralne transformacije, linearne i nelinearne parcijalne diferencijalne jednačine, regularnosti, stohastičku analizu, pseudodiferencijalne operatere i mikrolokalnu analizu, primene funkcijskih prostora u matematičkoj fizici i drugim naukama, geometrijske probleme i nelinearnu distributivnu geometriju harmonijsku analizu, modulacijske prostore, vremensko frekvencijsku analizu signala...

Otvaranje konferencije održaće se u Ogranku SANU u Novom Sadu, 27. avgusta u 9.30 časova. Plenarna predavanja od 45 minuta (12) održavaće se od ponedeljka do četvrtka u Ogranku SANU u Novom Sadu, dok će se predavanja po sekcijama od 20 minuta (oko 55) održavati na Departmanu za matematiku i informatiku od ponedeljka do petka, prenosi "Dnevnik". 

Konferencije koje su prethodile ovoj održane su u Dubrovniku (Hrvatska, 2016), Sautemptonu (Velika Britanija, 2014), Martiniku (Francuska, 2011), Beču (Austrija, 2009), Bedlevu (Poljska, 2007), Novom Sadu (Srbija, 2004), Gvadalupe (Francuska, 2000), Novom Sadu (1996), Obervolfahu (Nemačka, 1989), i Dubrovniku (1987).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

šoping centar promenada novosadska policija novosadsko porodilište isključenja struje Isključenje struje bez vode betanija Aleksandar Vučić klinika za ginekologiju i akušerstvo jkp lisje sahrane novi sad jkp novosadska toplana elektrovojvodina Spens klinički centar vojvodine bebe humanitarna akcija 27. novosadski maraton izmena režima saobraćaja Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije novi sad servisne informacije JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad raspored sahrana novi sad bez struje novosađani raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode KCV