Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja ovog vikenda u Čeneju

Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja ovog vikenda u Čeneju

Otvaranjem Etno-sokaka i Salašarske pijace u podne na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada počinje 12. međunarodni BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

Osim Etno-sokaka i Salašarske pijace, prvog dana BEAN festivala, odsnosno "Pasuljijade" na programu je preponsko jahanje u organizaciji Konjičkog kluba "Viking", te revija tamburaških orkestara i BEAN party, odnosno "pasulj žurka" koja počinje u 22 sata, dok je glavni događaj manfestacije - međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja na programu u nedelju i počinje registracijom takmičara u 10 sati.

Kuvanje pasulja u počinje u 11 sati kada se potpaljuju vatre ispod kotlića, sat kasnije kreće kulturno-umetnički program, a u 13 sati kreću sada već prepoznatljive Ravničarske igre sa nizom zanimljivih takmičenja od bacanja metle ili starog bicikla u dalj do trke u vrećama za pasulj.

Predaja uzoraka kuvanog pasulja i početak ocenjivanja kvaliteta skuvanog pasulja zakazano je za 14 sati, proglašenje pobednika i dodela pehara i medalja počinje u 16 sati, a završetak BEAN festivala je planiran za nedelju u 20 sati kada bi trebalo i da se završi koncert Tamburaškog orkestra "Mesečina" koji će spustiti zavesu na ovogodišnju "pasuljijadu".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan