Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja ovog vikenda u Čeneju

Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja ovog vikenda u Čeneju

Otvaranjem Etno-sokaka i Salašarske pijace u podne na Salašu 137 na Čeneju, nadomak Novog Sada počinje 12. međunarodni BEAN festival - Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

Osim Etno-sokaka i Salašarske pijace, prvog dana BEAN festivala, odsnosno "Pasuljijade" na programu je preponsko jahanje u organizaciji Konjičkog kluba "Viking", te revija tamburaških orkestara i BEAN party, odnosno "pasulj žurka" koja počinje u 22 sata, dok je glavni događaj manfestacije - međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja na programu u nedelju i počinje registracijom takmičara u 10 sati.

Kuvanje pasulja u počinje u 11 sati kada se potpaljuju vatre ispod kotlića, sat kasnije kreće kulturno-umetnički program, a u 13 sati kreću sada već prepoznatljive Ravničarske igre sa nizom zanimljivih takmičenja od bacanja metle ili starog bicikla u dalj do trke u vrećama za pasulj.

Predaja uzoraka kuvanog pasulja i početak ocenjivanja kvaliteta skuvanog pasulja zakazano je za 14 sati, proglašenje pobednika i dodela pehara i medalja počinje u 16 sati, a završetak BEAN festivala je planiran za nedelju u 20 sati kada bi trebalo i da se završi koncert Tamburaškog orkestra "Mesečina" koji će spustiti zavesu na ovogodišnju "pasuljijadu".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

memorijal velikana odbojka bez vode JKP Vodovod i kanalizacija elektrovojvodina bez struje gradsko groblje vremenska prognoza novi sad almaško groblje bebe jkp lisje servisne informacije havarija na vodovodu betanija raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad lisje vremenska prognoza Spens groblje Elektrodistribucija Novi Sad vodovod OK Vojvodina sahrane novi sad smanjen pritisak vode novosadsko porodilište isključenja struje Voša vreme danas Daško i Mlađa