MEDVEĐA USLUGA: Direktor KCNS mislio da hvali gradonačelnika, a evo šta se desilo

MEDVEĐA USLUGA: Direktor KCNS mislio da hvali gradonačelnika, a evo šta se desilo

U srpskoj politici je sve moguće, pa i to da direktor Kulturnog centra Novi Sad pošalje saopštenje javnosti koje je, smatramo, odličan primer upravo za političku nekulturu, kao i to da samim svojim gestom demonstrira upravo suprotno od onoga što hvali kod našeg gradonačelnika. A o čemu se zapravo radi?

Mediji su danas dobili zvanično saopštenje iz Kulturnog centra Novi Sad, a mi ga, za početak, prenosimo u celosti:

DIREKTOR KCNS PODRŽAVA KANDIDATURU MILOŠA VUČEVIĆA ZA GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

Novi Sad, 14.02.2016.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Kulturni Centar Novog Sada u minulih godinu dana, koliko sam na njegovom čelu, uživao potpunu autonomiju i slobodu u radu i da se u okviru tribina, radionica i debata upriličenih u KC razvijao istinski demokratski duh zarad boljitka čitave zajednice, doneo sam odluku da, sa pozicije na kojoj se nalazim, podržim kandidaturu Miloša Vučevića za gradonačelnika Novog Sada na predstojećim izborima. Aktuelni gradonačelnik dao je vetar u jedra procesu konsolidacije Kulturnog Centra i činjenici da ova ustanova više nije predmet sporova, bojkota, sukoba i problema, već središte kulturnih događanja i civilizovane debate o istorijskim, kulturološkim i sociološkim temama.

Multikulturalna sredina kao što je Novi Sad ište odmerenog i tolerantnog političara koji poseduje demokratsku provenijenciju, otuda pružam podršku Milošu Vučeviću.

Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novog Sada

 

E baš smo se iznenadili! Direktor jedne gradske ustanove podržava gradonačelnika za čije je administracije postavljen na mesto direktora. Biće da je to prvorazredna vest i da drugi direktori gradskih preduzeća i ustanova ne podržavaju gradonačelnika Vučevića. Podržavaju naravno, i daće sve od sebe u kampanji koja sledi, ali izgleda da znaju ono što direktor Kulturnog centra ne zna. Politički kulturan čovek bi morao da zna da Bojan Panaotović privatno može da podržava koga hoće, ali da direktor KCNS Bojan Panaotović, kao direktor institucije koja je vlasništvo svih Novosađana, ne treba javno da podržava nijednog kandidata u trci za gradonačelnika, jer je onda reč o zloupotrebi funkcije.

Pa da poentiramo koristeći upravo reči Bojana Panaotovića kojima je objasnio zašto podržava kandidata Vučevića: “Multikulturalna sredina kao što je Novi Sad ište odmerenog i tolerantnog političara koji poseduje demokratsku provenijenciju, otuda pružam podršku Milošu Vučeviću.”. Pa direktore Panaotoviću, multikulturalna sredina kao što je Novi Sad ište odmerenog i tolerantnog direktora Kulturnog centra Novi Sad koji poseduje demokratsku provenijenciju, otuda je ovaj vaš današnji gest, u najmanju ruku problematičan i medveđa je usluga gradonačelniku koga ste tako lepo nahvalili.

 

Inače, Bojan Panaotović je diplomirani sociolog, a na mesto direktora Kulturnog centra Novi Sad postavljen je kao kadar Treće Srbije, nakon što je ostavku podneo sada već čuveni Andrej Fajgelj, takođe kadar Treće Srbije.

Oceni vest:
16
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad servisne informacije novi sad sahrane izmena režima saobraćaja novosadska policija bez vode opens 2019 jkp isključenje vode novosadsko porodilište bebe betanija JKP Vodovod i kanalizacija Novo naselje elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo noć istraživača astrologija novorođenčad Evropska noć istraživača 2019 jkp lisje horoskop horoskopski znaci raspored sahrana i ispraćaja isključenja struje opens distrikt Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje servisne informacije bez struje