Memorijal "Renato Vuković“: Da svako bude stručnjak na svom radnom mestu (FOTO)

Memorijal "Renato Vuković“: Da svako bude stručnjak na svom radnom mestu (FOTO)

U organizaciji Saveza studenata PMF-a, u ponedeljak 2. aprila na Đačkom igralištu u Novom Sadu, počeo je šesti Memorijalni turnir u malom fudbalu "Renato Vuković“. Učesnici i organizatori na ovaj način odaju počast kolegi, koji je bio jedan od šestoro nastradalih u požaru koji se dogodio 2012. godine u diskoteci „Kontrast“.

Prodekan za nauku i međunarodnu saradnju i razvoj Prirodno-matematičkog fakulteta, Srđan Rončević, rekao je prilikom otvaranja turnira da sećanje na Renata i njegova postignuća treba da nas usmeravaju na to da budemo bolji.


- Ovi aprilski dani nas opominju da se čuvamo i da čuvamo druge od sebe. Viteški odnos tokom takmičenja je važniji od formalnog poštovanja pravila i on ne dolazi iz glave već iz srca. Svi učesnici su već pobednici, jer su poslali pravu životnu poruku. Takmičari treba da budu svesni da nije samo stvar završiti studije, ili odigrati neku utakmicu, već da svako treba da bude odgovoran na svom radnom mestu. Znamo da je do tragedije došlo zbog niza propusta koji su se desili. Neki su odgovarali, a neki nisu. Studenti moraju da nauče da se u životu greške mogu skupo plaćati i svako treba da bude stručnjak na svom radnom mestu – rekao je Rončević.


Početku memorijala prisustvovali su i neki od članova porodica nastradalih u tragediji. Snežana Vuković, majka pokojnog Renata, izjavila je novinarima da je poslednjih šest godina od tragedije donelo i mnogo toga i ništa.

- Imali smo mnogo iskušenja. Prošlo je šest godina borbe za to da se nešto promeni u zakonu i pravilnicima, i da se promene navike ljudi koji su na rukovodećim mestima. Nažalost, mi nismo uspeli u tome, ali se nadamo da se više neće desiti ovakva tragedija da bi se nešto promenilo. Moj savet je da se samo poštuju zakoni koji već postoje, koji se nažalost pre šest godina nisu primenjivali, a nije se znalo ni kako – rekla je Vuković.

Utakmice u malom fudbalu će se održavati svakog radnog dana, u zavisnosti od vremenskih uslova. Zainteresovani će moći o rasporedu utakmica da se informišu preko društvene mreže Fejsbuk. Proglašenje pobednika planirano je za četvrtak 5. april.


U tragediji koja se dogodila u diskoteci “Kontrast” pre šest godina živote su izgubili Marina AničićZoran IgnjatovićMarko PavlovićRenato VukovićMilena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Renato Vuković rođen je 17.02.1991. godine u Kikindi. Osnovnu školu, a potom gimnaziju "Dušan Vasiljev“ pohađao je u Kikindi. Nakon završetka gimnazije 2009. godine upisao je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu na odseku hemija. Zahvaljujući velikom talentu koji su njegovi profesori prepoznali, Renato je postao član marketing tima demonstrirajući mlađima lepu stranu nauke i trudeći se da im približi složene hemijske pojmove i procese. Znanja stečena na fakultetu praktično je primenio i osnovao firmu SZR "R-lab“ u kojoj je započeo proizvodnju kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama. Nakon završenih akademskih studija u Novom Sadu, Renato je planirao da nastavi master studije u Milanu i doktorske studije na departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine u Novom Sadu. Poginuo je 01.04.2012. godine u požaru u diskoteci “Kontrast”.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

betanija isključenja struje jkp lisje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana novi sad štrand Hitna pomoć Vreme u Novom Sadu sahrane novorođenčad banovina novi sad raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode bez struje novosadsko porodilište elektrovojvodina Isključenje struje JKP Vodovod i kanalizacija Vreme u Srbiji bebe Republički hidrometeorološki zavod RHMZ vremenska prognoza novi sad servisne informacije novi sad bez vode Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije JGSP "Novi Sad"