Menja se Zakon o radu: Obavezna prijava radnika od prvog dana

Menja se Zakon o radu: Obavezna prijava radnika od prvog dana

Radnike u Srbiji poslodavci će morati da prijave od njihovog prvog radnog dana, utvrđeno je izmenama Zakona o radu koje je danas usvojila Skupština Srbije.

Precizirano je, između ostalog, da je poslodavac dužan da na osnovu ugovora o radu ili ugovora o obavljanju poslova podnese jedinstvenu prijavu na obavezno socijalno osiguranje, najkasnije pre stupanja zaposlenog ili drugog radno angažovanog lica na posao.

Novim rešenjima predviđeno je da je poslodavac dužan da vodi dnevnu evidenciju o prekovremenom radu zaposlenih, a precizirane su i odredbe o načinu dostavljanja otkaza ugovora o radu. 

Izmene tog zakona inicirao je Inspektorat za rad u sastavu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. 

Predviđeno je da izmene Zakona o radu stupe na snagu osmog dana po objavljivanju u "Službenom glasniku". 

Skupština je usvojila i izmene zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i o zapošljavanju stranaca.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

štrand Elektrodistribucija Novi Sad elektrovojvodina sahrane novi sad sahrane novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija opens distrikt servisne informacije policija servisne informacije novi sad isključenje vode havarija na vodovodu bez struje gradsko groblje horoskop radosne vesti jkp lisje opens 2019 raspored sahrana i ispraćaja novosadsko porodilište raspored sahrana novi sad betanija lisje Spens bebe grad novi sad isključenja struje bez vode almaško groblje