Mesec borbe protiv raka: Javna manifestacija u subotu na Trgu slobode

Mesec borbe protiv raka: Javna manifestacija u subotu na Trgu slobode

Povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka, Preventivni centar Doma zdravlja "Novi Sad" 19. marta organizuje javnu manifestaciju na Trgu Slobode koja će trajati od 10 do 15 časova.

Uz Dom zdravlja "Novi Sad", kao nosioca manifestacije, učestvovaće i predstavnici Instituta za javno zdravlje Vojvodine, učenici medicinske škole "Dositej Obradović" iz Novog Sada, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata i Asocijacija studenata farmaceutskog fakulteta.

Nacionalno udruženje obolelih sa stomom, "ILCO" iz Beograda, prikazaće model debelog creva sa promenama koje imitiraju rak debelog creva i polipe. Osim modela debelog creva, građani će moći da vide i kako izgleda samopregled dojki na torzu za edukaciju, kao i samopregled testisa na za to pripremljenom modelu za edukaciju.

Posetioci javne manifestacije moći će i da provere nivo šećera iz kapi krvi, da izmere krvni pritisak i izračunaju BMI (merenje procenta masti u organizmu).

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

mup novi sad Futog isključenje vode Vreme u Novom Sadu jkp lisje sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje novosađani isključenja struje novosadska policija betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo novosadsko porodilište servisne informacije novi sad crna hronika raspored sahrana i ispraćaja bez vode RHMZ JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad horoskopski znaci sremski karlovci novorođenčad dnevni horoskop servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod horoskop bebe NURDOR