Mesečev park: Svojevrsna atrakcija "krasi" Adice već deceniju

Mesečev park: Svojevrsna atrakcija "krasi" Adice već deceniju

U novosadskom naselju Adice već skoro deceniju postoji takozvani "Mesečev park", tematski park koji je simulacija površine na jedinom prirodnom zemljinom satelitu.

Krateri su urađeni veoma autentično, a eminentni NASA stručnjaci nadgledali su gradnju parka kako bi sve izgledalo još realnije. Ulica Jovana Ristića samo je deo ovog tematskog parka.

Mališani školskog i predškolskog uzrasta koji ovde žive i kojih ima mnogo, svaki dan na putu do škole prolaze kroz ovu atrakciju i oni ne kriju uzbuđenje, a na časovima geografije se ističu po poznavanju ove vrste terena. Roditelji mališana su prosto oduševljeni činjenicom da je baš njihovo naselje izabrano kao lokacija ove svetski poznate atrakcije.

Da bi sve izgledalo što realnije, pristup lokaciji je maksimalno otežan, kako bi se turistima dočarao dug put do meseca. Kako uprava parka najavljuje, svaki lokalni stanovnik će uskoro umesto automobila dobiti takozvane rovere, kojima će posetioci moći da se voze, a kroz naplatu karata za vožnju oživeće preduzetništvo lokalnog stanovništva.

Da li i vi možete da se podičite ovakvom atrakcijom u svom komšiluku?

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan