"METLA": Instaliranje gasnog priključka za jedan dinar

"METLA": Instaliranje gasnog priključka za jedan dinar

U više zemalja Evrope i sveta uvođenje priključka na gasnu mrežu bez troškova se odavno primenjuje, kažu u Pokretu "METLA 2020".

– Preko 80% zagađenja vazduha dolazi od individualnih ložišta. Prelaskom na ekološka goriva moguće je smanjiti zagađenje vazduha u velikoj meri. Dotacijama za priključak za gas uticaćemo da što više stanovnika Novog Sada greje svoje domove na ekološki prihvatljiv način – izjavio je danas Zoran Simonović drugi na listi Pokreta "METLA 2020" za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada i član stručnog saveta Pokreta za ekonomiju.

– U više zemalja Evrope i sveta, a nama najbliže u Italiji, uvođenje priključka na gasnu mrežu bez troškova se odavno primenjuje. Takođe, već duže vreme normalno je da svuda gde se ostvaruje potrošnja, da se priključak ili uređaj potrošačima daje za jedan dinar. Možda najpoznatiji primer su telefonija ili kablovska televizija. Stoga će Pokret "METLA 2020" Novi Sad insistirati na instaliranju gasnog priključka za jedan dinar, što će uvesti uobičajen način poslovanja u našu praksu, ali i mnogo važnije, indirektno dovesti do smanjenja zagađenja vazduha – zaključuju iz Pokreta "METLA 2020".

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan