MIHAJLOVIĆ: Cilj nam je da procedura priključenja na električnu mrežu traje najviše 50 dana

MIHAJLOVIĆ: Cilj nam je da procedura priključenja na električnu mrežu traje najviše 50 dana

Procedura dobijanja priključka na elektromrežu mora biti skraćena 2,5 puta, jer to unapređuje uslove poslovanja i privlačenja investicija, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posle razgovora sa predstavnicima NALED-a.

Predstavnici NALED-a predstavili su potpredsednici Vlade rezultate ankete sprovedene među privrednicima i nadležnim organima na lokalnom i republičkom nivou u vezi sa procedurom priključenja na elektromrežu, kao i predloge da se smanje troškovi i vreme trajanja ove procedure.

– Procedura priključenja na električnu energiju, prema analizama Svetske banke, trenutno traje 125 dana, a naš cilj je da ona traje najviše 50 dana. Veoma je važno za privredu, kao i za potencijalne investitore, da se troškovi, broj procedura i njihovo trajanje smanji, i radićemo na tome sa operatorom distributivnog sistema – rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je Srbija posvećena unapređenju uslova poslovanja i da je dobijanje priključka na mrežu jedan od elemenata koji utiče na ukupno rangiranje Srbije na Duing biznis listi Svetske banke.

– Ako smo mogli da unapredimo sistem izdavanja građevinskih dozvola da smo danas deveti na svetu po tom kriterijumu, nema razloga da nemamo bolju poziciju i u drugim oblastima. Trenutno smo 94. po dobijanju priključka na elektromrežu, a mi verujemo da možemo biti i 22. ako bi procedure bile efikasnije – navela je potpredsednica Vlade Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan