MIHAJLOVIĆ: Izgrađeno prvih 10 kilometara brze pruge Stara Pazova – Novi Sad

MIHAJLOVIĆ: Izgrađeno prvih 10 kilometara brze pruge Stara Pazova – Novi Sad

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imaju izuzetnu saradnju sa "Ruskim železnicama" koje u Srbiji trenutno rade na najvećem i najzahtevnijem gradilištu.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedeljak 24. decembra sa generalnim direktorom i predsednikom uprave "Ruskih železnica“ Olegom Belozjorovim o tekućim projektima i nastavku saradnje u oblasti železničkog saobraćaja.

- Za tri godine zajedno sa RŽD-om smo rekonstruisali 205 kilometara pruga, u vrednosti od 350 miliona dolara, i postigli veliki rezultat izgradivši prvih 10 kilometara pruge na deonici Stara Pazova – Novi Sad. Sve to radimo u okviru projekta rekonstrukcije brze pruge od Beograda do Budimpešte, čime ćemo Srbiju svrstati u red najmodernijih država kada je železnički saobraćaj u pitanju – rekla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o izgradnji dispečerskog centra, nastavku rekonstrukcije barske pruge, za koju će se tokom 2019. godine izraditi projektno-tehnička dokumentacija, kao i o elektro-radovima na deonici Stara Pazova – Novi Sad, na kojoj je trenutna fizička realizacija 47 odsto.

- Saradnja sa "Ruskim železnicama" nastaviće se i u pogledu obuke naših stručnjaka, tako što ćemo srpske inženjere slati u Rusiju na dodatnu edukaciju, kako bismo što spremniji realizovali ozbiljne projekte u oblasti modernih železnica – navela je ministarka.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop servisne informacije novi sad vremenska prognoza vremenska prognoza novi sad novorođenčad raspored sahrana novi sad bebe pošte srbije bez struje isključenje vode sahrane novi sad isključenja struje gradonačelnik Miloš Vučević betanija zodijak klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje astrologija Elektrodistribucija Novi Sad horoskop JKP Vodovod i kanalizacija jkp lisje matičar novi sad novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja obustava rada bez vode štrajk poštara štrajk u pošti elektrovojvodina