MIHAJLOVIĆ: Izgrađeno prvih 10 kilometara brze pruge Stara Pazova – Novi Sad

MIHAJLOVIĆ: Izgrađeno prvih 10 kilometara brze pruge Stara Pazova – Novi Sad

Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture imaju izuzetnu saradnju sa "Ruskim železnicama" koje u Srbiji trenutno rade na najvećem i najzahtevnijem gradilištu.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u ponedeljak 24. decembra sa generalnim direktorom i predsednikom uprave "Ruskih železnica“ Olegom Belozjorovim o tekućim projektima i nastavku saradnje u oblasti železničkog saobraćaja.

- Za tri godine zajedno sa RŽD-om smo rekonstruisali 205 kilometara pruga, u vrednosti od 350 miliona dolara, i postigli veliki rezultat izgradivši prvih 10 kilometara pruge na deonici Stara Pazova – Novi Sad. Sve to radimo u okviru projekta rekonstrukcije brze pruge od Beograda do Budimpešte, čime ćemo Srbiju svrstati u red najmodernijih država kada je železnički saobraćaj u pitanju – rekla je Mihajlović.

Na sastanku je razgovarano i o izgradnji dispečerskog centra, nastavku rekonstrukcije barske pruge, za koju će se tokom 2019. godine izraditi projektno-tehnička dokumentacija, kao i o elektro-radovima na deonici Stara Pazova – Novi Sad, na kojoj je trenutna fizička realizacija 47 odsto.

- Saradnja sa "Ruskim železnicama" nastaviće se i u pogledu obuke naših stručnjaka, tako što ćemo srpske inženjere slati u Rusiju na dodatnu edukaciju, kako bismo što spremniji realizovali ozbiljne projekte u oblasti modernih železnica – navela je ministarka.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

centralno groblje u Futogu klinika za ginekologiju i akušerstvo almaško groblje radosne vesti matična knjiga rođenih elektrovojvodina horoskopski znaci isključenje vode bez vode porodilište sahrane gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod raspored sahrana novi sad bebe JKP Vodovod i kanalizacija havarija na vodovodu bez struje isključenja struje jkp novosadska toplana novosadsko porodilište RHMZ vremenska prognoza novi sad servisne informacije horoskop betanija raspored sahrana i ispraćaja novorođenčad servisne informacije novi sad jkp lisje