Mila je prva novosadsкa beba rođena u 2022. godini

Mila je prva novosadsкa beba rođena u 2022. godini

Dvadeset i sedam minuta posle ponoći, Emilija Mitrović rodila je devojčicu Milu i to je prva novosadska beba u 2022. godini.

Ona je drugo dete u porodici, ima 49 cm i 3.220 grama, a u prvih deset sati nove godine Novi Sad je bogatiji za petoro dece. Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je Betaniju, uputio čestitke i poželeo najmlađim Novosađanima i njihovim porodicama svu sreću.

– Ne postoji lepše mesto za početak nove godine od Betanije, jer tu smo sa onima koji imaju uzvišeno i odgovorno zanimanje. Rekao bih da je godina dobro krenula, čestitam porodicama ovaj najlepši događaj u životu. Grad Novi Sad je povećao sredstva za novčanu pomoć porodicama na ime rođenja dece. Hvala svim zaposlenima u zdravstvu na pružanju adekvatne i pravovremene zdravstvene zaštite građanima – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da je novogodišnja noć bila relativno mirna kada je reč o bezbednosti i da su sve službe funkcionisale redovno.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 300.000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 200.000 dinara. Porodicama za prvo dete Novi Sad obezbeđuje 50.000 dinara, novčana pomoć za trojke iznosi 200.000 dinara, dok se bebama rođenim na Dan Grada Novog Sada 1. februara poklanja 300.000 dinara.


U ime svih zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine direktorka dr Edita Stokić čestitala je Novu godinu građanima Novog Sada i Vojvodine. Ona se zahvalila gradonačelniku što učestvuje u unapređenju rada КCV, zajedno sa Pokrajinom i Republikom.

Pored drugih značajnih projekata, videli ste kako je brzo izgrađena Kovid bolnica i to je mnogo doprinelo poboljšanju zdravstvene zaštite. U godini za nama rođeno je 7.000 dece, što je nezabeleženo od osnivanja Klinike za ginekologiju i akušerstvo КCV. To je 300 više dece u odnosu na 2020. godinu, a bilo je više dečaka i znatano manje blizanačkih trudnoća – izjavila je Stokić.

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan