Milićević: Za dve godine obezbeđene subvencije za 1.490 novih radnih mesta

Milićević: Za dve godine obezbeđene subvencije za 1.490 novih radnih mesta

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je u Razvojnoj agenciji Vojvodine, predstavnicima 17 kompanija iz 14 opština u Vojvodini, ugovore o dodeli bespovratnih sredstava, vredne 200 miliona dinara, za otvaranje 404 nova radna mesta.

Po njegovim rečima za nepunih godinu i po dana od osnivanja Razvojne agencije Vojvodine, kroz konkurse je otvoreno ukupno 1.490 novih radnih mesta.

- Pokrajinska vlada je za tu namenu obezbedila 650 miliona dinara, što je iniciralo investicije samih kompanija u visini od 30 miliona evra – izjavio je potpredsednik Milićević i dodao da su sredstva, putem ovih konkursnih linija, bila usmerena i za modernizaciju proizvodnje kroz nabavku nove opreme.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević naglasio je da su višestruke koristi ovako plasiranih sredstava, jer se konkursnim uslovima podstiču i investicije u manje razvijenim lokalnim samoupravama i tako obezbeđuje ravnomeran regionalni razvoj na celoj teritoriji AP Vojvodine.

 

 

- Ovaj konkurs prepoznao je, pre svega, one investitore koji sredstva ulažu u opštinama četvrte i treće kategorije razvijenosti i za to postoji poseban stimulans, tako da najviše dobija ona kompanija koja otvara nova radna mesta u manje razvijenim opštinama – rekao je Milićević. Sa više od 105 miliona dinara se, naime, prvi put subvencioniše otvaranje 179 radnih mesta u opštinama Čoka, Kovin, Novi Bečej i Šid.

Milićević je rekao da će Pokrajinska vlada na ovaj način nastaviti da radi i u 2019. godini i najavio nove mere na kojima se radi.

- One će biti usmerene na najsavremenije, sofisticirane tehnologije u proizvodnji, zatim mere koje će biti usmerene na podsticanje izvoznih aktivnosti i propulzivnih, naprednih grana naše privrede, koje će kroz analize biti prepoznate – izjavio je Milićević.

Direktor Razvojne agencije Vojvodine Nikola Žeželj izjavio je da RAV pokušava da pomogne malim i srednjim domaćim preduzećima da budu što konkurentnija i da se što lakše izbore na tržištu.

Uručenju ugovora kompanijama iz Vojvodine za subvencionisanje novih radnih mesta prisustvovao je i Nebojša Vojnović, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan