Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

Milion dinara parovima za kupovinu seoske kuće

Zavod za ravnopravnost polova u sredu 6. februara otvorio je Konkurs za dodelu bespovratih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, supružnicima i vanbračnim partnerima sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine koji nemaju stambeni prostor u vlasništvu ili suvlasništvu.

Pod seoskim kućama smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigradskih naselja.

Pravo učešća na Konkursu imaju supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, u skladu sa Zakonom.

Potrebno je da jedan od supružnika ili vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina života u momentu podnošenja prijave na Konkurs.

Uslov za učešće na Konkursu je da supružnici nisu vlasnici ili suvlasnici bilo kakve nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije i da istu nisu otuđili u prethodnih 5 godina, kao i da je barem jedan od supružnika, odnosno vanbračnih partnera u radnom odnosu.

Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 30.000.000,00 dinara. Parovi mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom, a visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od 1.000.000,00 dinara.

- Konkurs traje do 15. aprila, a dodela ugovora očekuje se polovinom juna – izjavila je na konferenciji za novinare Diana Milović, direktorka Zavoda.

Do sada je realizovano pet konkursa, a iz budžeta Pokrajinske vlade izdvojeno je 220 miliona dinara, dok je 218 žena postalo suvlasnice kuće na selu.

Detaljnije informacije, kao i obrazac za prijavu, mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Zavoda za ravnopravnost polova.

Oceni vest:
6
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Gordana Mrdja

  pre 1897 dana i 3 sata

  Mi smo ucestvovali pre tri godine i ostali bez 30000 din

  Oceni komentar:
  1
  5
 • borivoje

  pre 1787 dana i 7 sati

  dali je istina

  Oceni komentar:
  1
  0