MILION EVRA: Grad prodaje pet parcela za poslovne i stambene objekte

MILION EVRA: Grad prodaje pet parcela za poslovne i stambene objekte

Zavod za izgradnju grada je raspisao oglas za prodaju građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Novog Sada za pet građevinskih parcela ukupne vrednosti skoro milion evra. Kako navode, posebno su interesantne i atraktivne za potencijalne investitore tri parcele, svaka preko 3.000 kvadratnih metara, koje se nalaze u radnoj zoni Sever 2, severno od Puta Novosadskog partizanskog odreda. Namenjene su za izgradnju privrednih i proizvodnih objekata, spratnosti P - P+1 (maks. P+2).

Iz ZIG.a podsećaju na činjenicu da su investitori proizvodnih pogona na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji oslobođeni plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, kao i na činjenica da su parcele opremljene, što će, smatraju, svakako uticati na veću zainteresovanost učesnika za učešće na javnom nadmetanju za prodaju zemljišta.

- Praksa je pokazala da je jedan od značajnijih kriterijuma za zainteresovanost ulagača upravo stepen opremljenosti zemljišta zbog čega je Zavod pre dva meseca investirao u komunalno opremanje ovog lokaliteta. Izgradnjom vodovodne i kanalizacione mreže, kolovoza i javnog osvetljenja formirana je Ulica Nova, koja povezuje Privrednikovu i Put novosadskog partizanskog odreda i upravo tu se nalaze ove tri parcele (2252/4, 2255/11 i 2256/1 K. O. Novi Sad I). Time je ova lokacija postala još atraktivnija za privlačenje investitora opredeljenih za ulaganje u proizvodne pogone, a samim tim i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu, navode iz ZIG-a.

Od pet oglašenoih parcela, najveća (preko 4.200 kvadrata) je parcela broj 2387/4 K. O. Novi Sad IV na Rumenačkom putu, a namenjena je za izgradnju poslovnih objekata na ulaznom pravcu u Grad (trgovina, ugostiteljstvo, uslužno zanatstvo, usluge...).

Takođe, u Ulici Janka Čmelika Zavod prodaje parcelu 5640/1 K. O. Novi Sad I površine 221 m², koja je takođe komunalno opremljena, a namenjena je za izgradnju poslovno - stambenog objekta.

Prijave za javna nadmetanja za svih pet lokacija primaće se 14. decembra u prostorijama JP Zavod za izgradnju Grada, Stevana Branovačkog 3. Javna nadmetanja za svih pet lokacija sprovešće se sutradan, 15. decembra, takođe u prostorijama Zavoda,.

JOŠ JEDNA, ALI  SUTRA: Pored ovih pet parcela čija prodaja je već oglašena, u sutrašnjim dnevnim novinama biće objavljen javni oglas o otuđenju parcele broj 2094/1 k. O. Novi Sad I koja se nalazi u radnoj zoni Sever I i namenjena je za radne aktivnosti iz oblasti tercijarnog i sekundarnog sektora privrede.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Zavoda, u Službi pravnih poslova, telefon 021/4889 - 263 ili potražiti na sajtu ZIG-a.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan