Miloš Vučević ponovo gradonačelnik Novog Sada

Miloš Vučević ponovo gradonačelnik Novog Sada

Izborna komisija dodelila mandate u novom sazivu Skupštine grada. Čelnici GO SNS razgovarali sa SVM i Zelenom strankom.

Gradska izborna komisija je strankama, koje su na izborima od 24. aprila prešle cenzus, dodelila odborničke mandate, čime je počeo da teče zakonski rok za konstituisanje novog gradskog parlamenta.

Ovo je za "Novosti" saopštio predsednik GIK Slobodan Milošević.

- Prethodno smo proglasili konačne rezultate izbora, pošto su završeni postupci po žalbama dva birača. Po zakonu, konstitutivnu sednicu novog gradskog parlamenta u narednih 15 dana treba da zakaže predsednica prethodnog skupštinskog saziva Jelena Crnogorac, dodao je Milošević.

Kada će se to desiti, zavisiće od konačnog dogovora o budućoj vladajućoj koaliciji, ali se na to, sigurno, neće dugo čekati.

SNS, koja je posle izbora od ukupno 78, osvojila 38 odborničkih mandata, već je razgovarala sa predstavnicima SVM i Zelene stranke, koji imaju po jednog odbornika. S njima bi, praktično, bila obezbeđena većina od 40 odborničkih mandata.

- Te dve stranke su bile naše prve adrese. Razgovori su bili vrlo korektni i blizu smo konačnog dogovora - potvrđuje za "Novosti" Miloš Vučević, koji će, sasvim sigurno, biti prvi u novijoj političkoj istoriji Novog Sada, koji je dobio drugi uzastopni gradonačelnički mandat.

Što se ostalih potencijalnih partnera tiče, stvari su mnogo neizvesnije.

- Načelno gledano, široka podrška može da bude dobra, ali nikako po cenu uslovljavanja ili usporavanja razvoja grada, kao što je to bilo sa koalicijama iz 2008. ili 2012. godine - izričit je Vučević.

Ostatak vesti pročitajte na sajtu "Novosti".

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • novosadjanin

  pre 2458 dana i 13 sati

  e neka nam je bog u pomoci, Novi Sad kakvog ste znali se polako ali sigurno gasi, umire....

  Oceni komentar:
  1
  5