Miloš Vučević u užem izboru za budućeg premijera

Miloš Vučević u užem izboru za budućeg premijera

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče započeo konsultacije sa strankama o sastavu vlade, naprednjaci traže mesto premijera, pa se opet kao kandidati pominju Nebojša Stefanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako prenose "Novosti", naprednjaci i većina njihovih koalicionih partnera traže da budući premijer bude iz SNS, Rasim Ljajić u Nemanjinoj ne želi eksperta već političara, Dragan Marković Palma indirektno "precrtava" Anu Brnabić, dok lider SPS Ivica Dačić tvrdi da će se složiti sa svakom odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ovo bi bio sažetak jučerašnjih celodnevnih konsultacija šefa države s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu oko sastava buduće vlade, koji bi trebalo da bude poznat početakom sledeće nedelje.

Svoj predlog (ili predloge) za mandatara Vučić bi od sutra trebalo da iznese i na sastanku Predsedništva SNS, odakle su sve jači pritisci da to bude baš njihov kadar. Zato se kao jedna od opcija opet pominje Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade, ali trenutno Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, ima veće šanse da preuzme kormilo izvršne vlasti, pišu "Novosti".

Potpredsednica SNS Marija Obradović, koja je bila u šestočlanoj delegaciji svoje koalicije na konsultacijama kod predsednika, tvrdi da na sastanku nisu pominjana konkretna imena.

Dačić, koji je došao na Andrićev venac posle predstavnika naprednjačke koalicije, rekao je da još nije rešeno pitanje mandatara.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan