MILOŠEVIĆ: Više od 30 kulturnih projekata biće realizovano na Fruškoj gori

MILOŠEVIĆ: Više od 30 kulturnih projekata biće realizovano na Fruškoj gori

U kompleksu "Vrdnička kula" u subotu 3. novembra, u sklopu promocije projekta "Buđenje Fruške gore", organizovano je izvođenje simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva "Peća i vuk",

Kao jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade i Fondacije "Novi Sad 2021", projekat treba da promoviše kulturne sadržaje i razvija infrastrkturu da bi se na najbolji mogući način oživeli potencijali Fruške gore.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević naglasila je da će se na Fruškoj gori realizovati više od 30 kulturnih projekata u koje će biti uključeno 11 institucija kulture, više od 300 kulturnih radnika sa više od 40 nevladinih organizacija.


- U godini zaštite kulturnog nasleđa ovaj prostor, koji se nalazi u području "Vrdničke kule" sam se nametnuo, kao i blizina Vrdnika, kao mesta obeleženog industrijskim nasleđem, od postojanja starog rudnika i svega, što je tu celinu zaokružilo – rekao je na promociji nastavka projekta Nemanja Milenković, direktor Fondacije.

On je istakao da se planira da u jednom od narednih projekata Vrdnik bude značajna kulturna stanica. Do kraja ove godine na čuvenoj zgradi vrdničke Kasine biti postavljen hologram sa fotografijama fruškogorskih manastira, kao i brojni drugi sadržaji namenjeni mlađoj publici.
Nakon konferencije za medije, usledio je program za najmlađe. Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića izveo je simfonijsku bajku za decu "Peća i vuk"  Sergeja Prokofjeva. Orkestru se na sceni u ulozi naratora pridružio i prvak Pozorišta na Terazijama, glumac Dragan Vujić Vujke, navedeno je u saopštenju.


Koncert se izvodio pod pokroviteljstvom Fondacije "Novi Sad 2021", kao jedan od projekata koji je finansiran kroz konkurs Fondacije "Publika u fokusu" sredstvima opredeljenim iz budzeta AP Vojvodine za 2017. godinu.


Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

MUP odbojkaški klub vojvodina betanija bebe Srbija servisne informacije novi sad matičar istraživanje novi sad novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad RHMZ isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo zdravlje bez vode OK Vojvodina vremenska prognoza novorođenčad novosađani Vreme u Novom Sadu Isključenje struje vladimir putin Republički hidrometeorološki zavod isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija beograd elektrovojvodina bez struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija