MILOŠEVIĆ: Više od 30 kulturnih projekata biće realizovano na Fruškoj gori

MILOŠEVIĆ: Više od 30 kulturnih projekata biće realizovano na Fruškoj gori

U kompleksu "Vrdnička kula" u subotu 3. novembra, u sklopu promocije projekta "Buđenje Fruške gore", organizovano je izvođenje simfonijske bajke Sergeja Prokofjeva "Peća i vuk",

Kao jedan od strateških ciljeva Pokrajinske vlade i Fondacije "Novi Sad 2021", projekat treba da promoviše kulturne sadržaje i razvija infrastrkturu da bi se na najbolji mogući način oživeli potencijali Fruške gore.

Pokrajinska sekretarka za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević naglasila je da će se na Fruškoj gori realizovati više od 30 kulturnih projekata u koje će biti uključeno 11 institucija kulture, više od 300 kulturnih radnika sa više od 40 nevladinih organizacija.


- U godini zaštite kulturnog nasleđa ovaj prostor, koji se nalazi u području "Vrdničke kule" sam se nametnuo, kao i blizina Vrdnika, kao mesta obeleženog industrijskim nasleđem, od postojanja starog rudnika i svega, što je tu celinu zaokružilo – rekao je na promociji nastavka projekta Nemanja Milenković, direktor Fondacije.

On je istakao da se planira da u jednom od narednih projekata Vrdnik bude značajna kulturna stanica. Do kraja ove godine na čuvenoj zgradi vrdničke Kasine biti postavljen hologram sa fotografijama fruškogorskih manastira, kao i brojni drugi sadržaji namenjeni mlađoj publici.
Nakon konferencije za medije, usledio je program za najmlađe. Vojvođanski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića izveo je simfonijsku bajku za decu "Peća i vuk"  Sergeja Prokofjeva. Orkestru se na sceni u ulozi naratora pridružio i prvak Pozorišta na Terazijama, glumac Dragan Vujić Vujke, navedeno je u saopštenju.


Koncert se izvodio pod pokroviteljstvom Fondacije "Novi Sad 2021", kao jedan od projekata koji je finansiran kroz konkurs Fondacije "Publika u fokusu" sredstvima opredeljenim iz budzeta AP Vojvodine za 2017. godinu.


Izvor: Pokrajinska vlada

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan