Milošu Vučeviću dodeljena Svetosavska nagrada (FOTO)

Milošu Vučeviću dodeljena Svetosavska nagrada (FOTO)

Gradonačelniku Novog Sada dodeljena je tradicionalna Svetosavska nagrada, koja je namenjena pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, saopšteno je iz Gradske kuće.

To priznanje njemu je danas u Vladi Srbije uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, i to za, kako se navodi, veliki doprinos poboljšanju uslova rada u predškolskim ustanovama i ustanovama obrazovanja, i afirmaciji uspešnih učenika Grada Novog Sada.

– Čast mi što sam dobitnik priznanja i što sam se našao u društvu uspešnih ljudi među kojima su đaci i profesori. Ovo doživljavam kao nagradu za Novi Sad, za sve učenike, nastavnike, profesore, za sve ono što smo zajedno radili, i to ne samo na planu izgradnje i rekonstrukcije škola i vrtića, nego i stvaranjem boljih uslova za život i obrazovanje. Verujem da ćemo biti još uspešniji, a drago mi je što smo promovisali uspešne učenike, pokazali da se znanje ceni i da učenje treba da traje ceo život, ako želite da budete uspešni – naveo je Miloš Vučević.– Grad se ekonomski osnažio pa smo mogli da uspostavimo Vidovdansku nagradu, da pošaljemo učenike na Krf i kupimo udžbenike za sve đake prvake. Obezbedili smo potpuno besplatan boravak za decu u vrtićima PU ''Radosno detinjstvo'', a prvi smo grad u Srbiji koji subvencioniše boravak dece u privatnim vrtićima. Za ovu godinu smo opredelili sredstva za boravak 3000 mališana u privatnim vrtićima, a nastojaćemo da povećamo nivo gradskih subvencija. Takve stvari moraju da budu posledica bolje ekonomske situacije u gradu. Ponosan sam na to što su nagrađeni i dekan Fakulteta tehničkih nauka Rade Doroslovački i direktor Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Radivoje Stojković, kao i na sve druge obrazovne ustanove u Novom Sadu –
naglasio je gradonačelnik i čestitao svim laureatima.


Ovogodišnji dobitnici Svetosavske nagrade  (kliknite na sliku za višu rezoluciju)

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan