MINISTAR LONČAR: U Srbiji nemate čoveka koji nije primljen kod lekara

MINISTAR LONČAR: U Srbiji nemate čoveka koji nije primljen kod lekara

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da zdravstveni sistem kakav postoji u Srbiji, gde je sve besplatno, ne postoji nigde u Evropi.

- Hajde da sačuvamo ovo što imamo, nemojte da bude kasno, da izgubimo ovo pa da nam posle bude žao. Država se trudi, mnogo malo se izdvaja iz participacije i doprinosa. Izdvaja se oko 200 evra po stanovniku na godišnjem nivou a potroši se oko 1.000 evra. Dragi građani, samo da znate – rekao je novinarima Zlatibor Lončar.

On navodi da se participacija plaća da bi se unapredila služba ali da nju ne plaćaju najugroženiji slojevi stanovništva.

- Zna se svaki dinar gde ode. To je kap u moru u odnosu na ono koliko država daje. Nemojte da pravimo zabunu oko toga, shvatimo kakvo osiguranje mi imamo ovde i šta nama država pruža, kako se lečimo – naveo je Lončar.

Ministar je podsetio da je u svetu drugačija situacija, da je teško doći do lekara, i da ako građani nemaju osiguranje, neće ih primiti.

- To u Srbiji nema. Nemate čoveka koji nije primljen, koji nije zbrinut, kome se ne daje maksimum. Imajte to na umu – naglasio je ministar zdravlja.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dr Miggyy

  pre 768 dana i 4 sata

  Minista Lončar izjavio je danas da zdravstveni sistem kakav postoji u Srbiji, gde je sve besplatno, ne postoji nigde u Evropi. U kakvom je bunilu to izjavio i on sam ne zna. Na svaki zarađeni dinar zaposleni izdvajaju za zdravstveno osiguranje, participacija za lekarske preglede i lekova koji idu sa liste, zatim kupovina lekova i preglede van liste, sve to košta. Po mnogim sagledavanjima, naše zdravstvo je pri dnu Evrope. Od 35 rangiranih država zdravstvo Srbije je zauzelo 24. mesto. Naše zdravstvo je opterećeno neradom, mitom i korupcijom, javašlukom, a kako i ne bi. Lekar prima platu 60.000 din, a higijeničarke u ministarstvima imaju veće plate. Ova izjava Lončara neka služi njemu na čast i počast.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Dare NS

  pre 766 dana i 1 sat

  Ministre, kako si ti nerealan čovek...,gde si ti dobio, u kojoj zdravstvenoj ustanovi nesto besplatno?! Participacija, lekovi, materijal... SVE PLAĆA PACIJENT!!! Gospodine, zna se šta je besplatno, a to što se kod drugih PLAĆA jeste čist kapitalizam... samo još to uvedite kod nas!

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Mirjana

  pre 514 dana i 9 sati

  Posaljite nekog nepoznatu a Vama pouzdanu osobu. Da priceka malo u fondu u Beocinu . potom neka udje kad dodje na red pa neaka nesto upita da vidite sta je "ljubaznost " I bilo bi dobro kad bi i oni imali alko test. Hvala unapred

  Oceni komentar:
  0
  1
bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Srbiji Hitna pomoć sahrane JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ novosađani jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad betanija isključenje vode servisne informacije novi sad Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu bebe raspored sahrana novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" servisne informacije isključenja struje štrand Isključenje struje Kać elektrovojvodina bez vode novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja vremenska prognoza novi sad