Ministar Mali objavio kada će "leći" pomoć za vakcinisane građane

Ministar Mali objavio kada će "leći" pomoć za vakcinisane građane

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će sutra biti usvojena uredba koja definiše način isplate pomoći za one koji se vakcinišu.

Mali je govorio je o detaljima prijave i o terminima isplate za najnoviju pomoć države koju će dobiti svi vakcinisani građani stariji od 16 godina.

Prema njegovim rečima, ko se vakciniše do 31. maja makar jednom dozom vakcine, a na raspolaganju su četiri različite vakcine, steći će pravo na dodatnu pomoć od 3.000 dinara.

Prijavljivanje traje od 1. do 15 juna, takođe preko sajta Trezora, na isti način kao i za 60 evra. Taj sajt biće operativan za to do 15. juna, a do 20. juna će dobiti pomoć ko se prijavi na vreme – kazao je Mali i dodao da penzioneri ne moraju da se prijavljuju.

On je objasnio da  država želi da motiviše ljude da se vakcinišu "kako bismo što pre mogli da otvorimo ekonomiju", prenosi B92.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je doneta odluka da se isplati dodatna finansijska pomoć u iznosu od 3.000 dinara za one koji su se imunizovali protiv korona virusa.

Oceni vest:
4
7

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan