Ministar policije uputio izvinjenje zbog napada na autističnog mladića tokom protesta u NS

Ministar policije uputio izvinjenje zbog napada na autističnog mladića tokom protesta u NS

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izvinio se danas predstavnicima Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom zbog toga što je na nedavnim demonstracijama u Novom Sadu policija pretukla mladića koji boluje od autizma.

Kako je saopšteno nakon sastanka sa delegacijom tog udruženja, Stefanović je rekao da je Sektor unutrašnje kontrole identifikovao i procesuirao policajca koji je to uradio i da je dalji tok tog slučaja u nadležnosti državnih organa.

Stefanović se sa predsednicom Upravnog odbora i članom stručnog tima Saveza udruženja Vesnom Petrović, kao i Natašom Selić Stanković, koja je takođe članica stručnog tima i direktorka Osnovne škole "Anton Skala" za decu s autizmom, dogovorio da MUP i Savez udruženja u narednom periodu intenzivnije saradjuju.

Dogovorene su zajedničke kampanje i edukacija policajaca i izrada posebnog uputstva za postupanje u slučajevima gde su oštećene osobe sa autizmom, prenosi agencija Beta. 

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miloš

  pre 860 dana i 4 sata

  Obavezno neka porodica autističnog dečaka tuži policajca radi naknade pretrpljenog psihičkog i fizičkog bola prema afekcionoj vrednosti po mogućstvu što višoj. Nema novčanog ekvivalenta za ovakav napad, ali neka policajac proda auto, kuću, imovinu pa sledeći put neka razmišlja da li će da demonstrira silu nad građanima a pogotovo nemoćnim licima.

  Oceni komentar:
  0
  0