Ministar Sertić: Usaglašavanje detalja sa Learom

Ministar Sertić: Usaglašavanje detalja sa Learom

Memorandum sa kompanijom Lear koja je najavila otvaranje pogona u Novom Sadu još nije potpisan i još uvek traje usaglašavanje oko detalja, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić. Kako kažu u ministarstvu, Memorandum o saradnji je pripremljen i poslat na potpisivanje toj kompaniji.

Potpisivanje nije javno zbog zahteva američke kompanije, pa je upućeno svakoj strani pojedinačno i u toku je usaglašavanje oko ugovora, navode u ministarstvu.

- Još nije potpisan konačan dokument i još smo u fazi usaglašavanja, sama kompanija ima svoje interese, mi imamo svoje - kazao je Sertić odgovarajući na pitanja novinara nakon posete Galenici.

On je kazao da svaki od razgovora i pregovora sa kompanijama ima svoju dinamiku i proceduru. Sertić kaže da su neka dokumenta potpisana, ali ne klasičnom vidu memoranduma.

- Memorandum po svojoj pravnoj suštini nije obavezujući dokument dokle god ne potpišemo zvanično ugovor. Tako da je sve ovo sada faza dogovora sa kompanijom - rekao je ministar.

On je kazao da se ne može posao u privredi organizovati ako se ne planiraju određena sredstva, za izgradnju rekonstrukciju, formiranje slobodne zone i slično.

- Da biste doveli nove investitore morate uložiti u opremu, infrastrukturu koja bi vam omogućila dovođenje investitora, i ja se ne čudim zašto je to Novi Sad uradio, to rade i drugi gradovi, Beograd, Leskovac i drugi koji imaju sredstva izdvojena za takve namene - kazao je Sertić.

Kompanija Lear, globalni lider u industriji automobilskih komponenti najavila je da će otvoriti pogon u radnoj zoni Sever 4 u Novom Sadu najverovatnije u februaru i zaposliti više od 2.000 ljudi.

To su za novosadski Dnevnik nedavno potvrdili u ManpowerGroup,što je Learov partner u oblasti ljudskih resursa.

Kompanija Lear osnovana je u Detroitu, u SAD, 1917. godine i bavi se proizvodnjom sedišta i električnih sistema u automobilskoj industriji.

U pogonu u Novom Sadu, gde će se proizvoditi električni sistemi za automobile, planira se zapošljavanje više od 2.000 ljudi u naredne dve godine, a prva zapošljavanja očekuju se dogodine u februaru.

Kako kažu u ManpowerGroup, najveći broj zaposlenih biće operateri u proizvodnji, za koje nije potrebno prethodno iskustvo.

Kompanija ima nameru da zaposli radnike iz Novog Sada i okolnih naselja, koja su udaljena od grada najviše 40 kilometara.

Kako navode u ManpowerGroup, kompanija Lear je najveći svetski dobavljač za velike automobilske brendove.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

dnevni horoskop uhapšen diler elektrovojvodina sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević servisne informacije novi sad novorođenčad isključenja struje klinika za ginekologiju i akušerstvo vlada srbije horoskop Dom zdravlja Novi Sad bebe jkp lisje JGSP "Novi Sad" JKP Vodovod i kanalizacija korona virus zodijak obeležavanje novosadske racije raspored sahrana novi sad betanija astrologija novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja bez vode Isključenje struje bez struje izmena trase autobusa zdravlje isključenje vode