Ministar Stefanović: Srbija je zainteresovana za turske bespilotne letelice

Ministar Stefanović: Srbija je zainteresovana za turske bespilotne letelice

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da je novih 135 oficira koji će biti promovisani, veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VS) i da pokazuju sve veću zainteresovanost za vojni poziv. Rekao je i da je Srbija zainteresovana za turske bespilotne letelice.

Njihova zainteresovanost je veća jer vide da i njihova vojska jača, a vojska jeste garant snažne i suverene Srbije – rekao je ministar RTS-u.

Objasnio je da se vojska trudi da popuni kapacitete, što nije lako u celom svetu, jer zbog jače privrede postoji veća konkurencija.

Stefanović je dodao da Vojsci Srbije "trebaju piloti, tenkisti, lekari i inženjeri, specijalci, artiljerija", kao i da postoji mnogo mogućnosti za napredovanje.

On se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za najavljeno četvrto povećanje plata pripadnicima VS, 25 odsto od januara iduće godine.

–  Moram da kažem i da je veliki državni projekat koji je on započeo, subvencionisanih stanova za službe bezbednosti za 500 evra po kvadratu, veliki stimulans za mlade ljude koji planiraju da rade u vojsci – rekao je ministar odbrane.

Potvrdio je da je Srbija zainteresovana za turske bespilotne letelice i da će stručnjaci vojske detaljno proučiti potrebe i napraviti planove nabavke.

Promocija novih oficira zakazana je za danas u 10.00 ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan