MINISTAR: Uvesti institut "tri udarca"

MINISTAR: Uvesti institut "tri udarca"

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova najavio je da će uskoro uputiti inicijativu za izmenu krivično-pravnog okvira u Republici Srbiji kako bi se pooštrile kazne za krivična dela nasilja.

- Osnovni cilj je da se svi nasilnici, bez obzira o kom vidu nasilja je reč, još oštrije kažnjavaju, kako bi uticali na kolektivnu svest građana Republike Srbije i na njihov osećaj bezbednosti. Smatram da svaki oblik nasilja mora imati još drastičnije zakonske sankcije – izjavio je u sredu 14. novembra Nebojša Stefanović.

Predlog koji ću uputiti, a koji će se odnositi na izmene više zakona, kao najveću novinu svakako će sadržati uvođenje instituta "tri udarca” koji se prevashodno odnosi na povratnike, a koji sukcesivno implementiraju neke evropske države u svoja krivična zakonodavstva.

Suština predloga je da svako ko ponovi neko krivično delo sa elementima nasilja bude oštrije kažnjavan, a ukoliko to učini tri puta, onda kazna mora biti drakonska.

- Nakon detaljne analize pravnog okvira, mislim da je ovo najefikasniji način da se nasilje suzbije, kako sa aspekta rada policije, tako i pravosudnih organa – naveo je Stefanović.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad bebe klinika za ginekologiju i akušerstvo dnevni horoskop policija novorođenčad betanija raspored sahrana novi sad isključenje vode isključenja struje sremski karlovci Republički hidrometeorološki zavod JKP Vodovod i kanalizacija bez struje RHMZ mup novi sad bez vode sahrane novi sad horoskop gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Isključenje struje novosađani servisne informacije novi sad crna hronika Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci novosadsko porodilište novosadska policija raspored sahrana i ispraćaja jkp lisje