Ministar Verbić održao predavanje studentima PMF-a

Ministar Verbić održao predavanje studentima PMF-a

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić posetio je juče Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu i održao predavanje studentima.

Ministar Srđan Verbić održao je predavanje „Naučna pismenost“, namenjeno studentima studijskog programa profesor matematike Departmana za matematiku i informatiku i studentima studijskog programa profesor fizike Departmana fiziku. Zainteresovanost su pokazali i studenti svih drugih studijskih programa kao i nastavno osoblje pomenutih departmana.

Koliko je važno imati naučno pismenu naciju i dobar obrazovni sistem, koji su načini merenja naučne pismenosti i kako pretvoriti definiciju naučne pismenosti u nešto operativnije su samo neka od pitanja o kojima je ministar govorio.

- Operativnost znanja direktno utiče i na razvoj zemlje, stoga je važno definisati kome i u kojoj meri je potrebno naučno znanje,  kao i ko je taj koji donosi odluke od planetarnog značaja -zaključio je dr Verbić.

Predavanje je trajalo dva sata, nakon čega su studenti postavljali pitanja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

horoskop almaško groblje matična knjiga rođenih bez struje RHMZ štrand havarija na vodovodu novorođenčad horoskopski znaci radosne vesti raspored sahrana novi sad bebe betanija elektrovojvodina JGSP "Novi Sad" novosadsko porodilište jkp novosadska toplana jkp lisje sahrane servisne informacije novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad novosađani EPS raspored sahrana i ispraćaja porodilište gradsko groblje bez vode dunav servisne informacije