MINISTAR ZDRAVLJA: Građani da podignu knjižice do 15. septembra

MINISTAR ZDRAVLJA: Građani da podignu knjižice do 15. septembra

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, pozvao je građane da podignu zdravstvene kartice u svojim filijalama do 15. septembra.

On je takođe izjavio i da je država u protekle tri godine poslala oko 1.500 dece u inostranstvo na lečenje istakavši da je za to izdvojeno 14 miliona evra.

Zlatibor Lončar je za Radio-televiziju Srbije rekao da će se raditi prekovremeno, ukoliko bude bilo potrebno, kako bi svi građani do polovine septembra podigli zdravstvene kartice.

- Izvinjavama se građanima na onome što se desilo. Nisam taj koji će reći - odgovorni su građani, krivi su neki drugi. Ispitaćemo to do kraja, jer od tih stvari zavise nam druge poput E-recepta i drugih stvari u medicini – rekao je Lončar

On je podsetio da je iz Zavoda za izradu novčanica dobio obaveštenje da su 13. jula sve knjižice isporučene i da ne postoji više ni jedan zahtev za izradu.

Oko 1.500 dece protekle tri godine poslato na lečenje u inostranstvo

Lončar je izjavio i da je država u protekle tri godine poslala oko 1.500 dece u inostranstvo na lečenje istakavši da je za to izdvojeno 14 miliona evra.

Govoreći o slučaju devojčice D. P. (16) koja se sada nalazi na ispitivanjima na Institutu za majku i dete u Beogradu, a koja je pre toge imala više od 50 neuspešnih dijagnoza bolesti a otvorenim pismom je ukazala državnim institucijama na probleme u lečenju, Lončar je kazao da na Institutu za majku i dete 14 najboljih lekara ispituje njeno zdravstveno stanje.

Lončar je rekao i da nema ništa protiv prikupljanja novca za lečenje putem SMS poruka, ako građani koji uplaćuju novac za to znaju gde ide novac i na osnovu kojih kriterijuma.

Dodao je da će "struka određivati ko će da ide" na lečenje u inostranstvo poštujući pravila.

- Da li možemo svima da pomognemo - ne. Ne postoji zemlja gde može, ali trudimo se i trudićemo se da što više ljudi, prvenstveno dece pomognemo – rekao je Lončar.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan