MINISTARKA: Doživotna za silovanje i obljubu maloletnika i nemoćnih

MINISTARKA: Doživotna za silovanje i obljubu maloletnika i nemoćnih

Ministarka pravde rekla je danas da očekuje da izmene i dopune Krivičnog zakona, kojima se propisuju oštrije kazne za krivična dela nasilja u porodici i protiv polne slobode, budu usvojene sledeće godine.

Maja Popović je najavila da će za osnovni oblik nasilja u porodici biti predložena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, umesto od tri meseca do tri godine, kolika je sada, prenosi portal Nova.rs.

Predloženo je pooštravanje i propisivanje kazne zatvora u rasponu od jedne do deset godina za krivično delo nasilje u porodici koje je izvršeno korišćenjem oružja, opasnog oruđa ili drugog sredstva koje je podobno da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši. Za krivična dela silovanje, obljuba nad nemoćnim licem i obljuba sa detetom predložena je kazna doživotnog zatvora. Kada je reč o krivičnom delu obljuba zloupotrebom položaja predloženo je da se onaj za koga se utvrdi da je učinio ovo delo bude kažnjen zatvorom od šest meseci do pet godina umesto sada propisane kazne zatvora od tri meseca do tri godine − istakla je Popović.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan