Ministarka ličnim primerom želi da pokaže koliko je vakcinacija važna

Ministarka ličnim primerom želi da pokaže koliko je vakcinacija važna

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je izuzetno ponosna što je Srbija uspela da među prvima nabavi vakcinu i da ličnim primerom želi da pokaže koliko je to važno.

– Vakcina treba i može da bude svetlo na kraju ovog dugačkog tunela – rekla je ministarka Kisić Tepavčević, koja će danas primiti "Fajzerovu" vakcinu protiv korona virusa.

Vakcinu će danas primiti i pojedini korisnici domova za stare u Novom Sadu i Beogradu, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Kisić Tepavčević je za RTS rekla da vakcinacija počinje od najstarijih sugrađana, a da odluka o tome nije doneta ad hok, već da postoji koordinaciono telo koje se bavi isključivo vakcinacijom i koje je donelo odluke u odnosu na kriterijume SZO, raspoložive količine vakcine i rizike određene populacije.

Navodi da su istraživanja pokazala da je vakcina bezbedna, da ne izaziva teške neželjene reakcije, te poručila da je medicinsko osoblje koje će prvo implicirati cepivo prošlo obuke i da je spremno za primenu.

Govoreći o novom soju korona virusa koji se pojavio u Velikoj Britaniji, Kisić Tepavčević je navela da se mutacije uvek događaju i da ih treba pratiti.

Kaže i da će se na narednoj sednici Kriznog štaba, kao i uvek, razgovarati o merama za putnike u međunarodnom saobraćaju, pa tako i o merama za putnike iz Velike Britanije.

Upitana za mere tokom praznika, Kisić Tepavčević je rekla da je najvažnije da u 2021. godinu uđemo zdravi i da narednu Novu godinu dočekamo bez maski.

– Važno je da se svi fokusiramo isključivo na to. Juče su počele pripreme za vakcinu, ona je u utorak ušla u zemlju, hajde da se radujemo tome, svetlosti koja se pojavila na kraju tunela. Sve aktivnosti koje smo inače radili u ovo doba godine treba da odložimo – rekla je ona.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maks

  pre 595 dana i 17 sati

  Zar stvarno oni misle da im verujemo da su primili "Fajzerovu" vakcinu . Ko zna mozda vakcinu protiv gripa koliko puta su nas prevarili pa verujem i da sad isto rade.

  Oceni komentar:
  0
  1