MINISTARKA: Od Novog Sada do Beograda vozom za pola sata

MINISTARKA: Od Novog Sada do Beograda vozom za pola sata

Od Beograda do Novog Sada 2021. godine ići će se brzim vozom i stizati za 30 minuta, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Mihajlović je za TV Prva naglasila da je teretnim vozom, koji je juče doputovao u Srbiju iz Kine, dopremljena oprema za izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta, odnosno za deonicu između Beograda i Stare Pazove.

– Ono što je važno za građane je da ćemo 2021. godine brzim vozom ići za 30 minuta iz Beograda za Novi Sad – rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka je naglasila da je to prilika za srpske privrednike da izvoze robu u Kinu.

– Mi ćemo se potruditi sa privrednom komorom i Ministarstvom privrede da razgovaramo da li postoji interesovanje. Taj voz će se sada vratiti prazan, ali treba da vidimo šta možemo da uradimo da ne bude više prazan – rekla je Mihajlović, ističući da odnosi Srbije i Kine u smislu izvoza rastu.

Ona je najavila da će doći još takvih vozova u Srbiju jer će biti potrebno da se doveze još opreme za izgradnju brze pruge.

– Ovo je najveći projekat brze pruge i potpuno je nova stvar. To je nov način izgradnje brze pruge i telekomunikacija – rekla je Mihajlović.

Oceni vest:
3
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan