Ministarstvo odbilo da izda dozvolu za izgradnju novog mosta, radovi uveliko u toku

Ministarstvo odbilo da izda dozvolu za izgradnju novog mosta, radovi uveliko u toku

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbacilo je zahtev Koridora Srbije za izdavanje privremene građevinske dozvole za prvu fazu izgradnje mosta u Novom Sadu.

Kako se navodi u obrazloženju, zahtev za izdavanje rešenja o privremenoj građevinskoj dozvoli za izgradnju prve faze obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava na trasi državnog puta II A reda 111, koja podrazumeva izgradnju privremenih mostova sa desne i leve obale Dunava je odbačen zato što je nepotpun, piše 021.rs.

Uvidom u zahtev, Ministarstvo je utvrdilo da je potrebno uskladiti investicionu vrednost sa zahtevom za izdavanje građevinske dozvole, dostaviti projekat saobraćajne signalizacije, kao i izjavu glavnog projektanta kojom se potvrđuje da je projekat izrađen u skladu sa lokacijskim uslovima, propisima i pravilima struke.

Takođe, neophodno je da se pojasni uklapanje privremenih mostovskih konstrukcija sa pristupnim putevima. Za ovo je potrebno da investitor dostavi dokaz o pravu na putevima u koje se uklapaju mostovi.

Koridori Srbije bi trebalo u roku od 30 dana od objavljivanja rešenja, dakle do 17. juna, da isprave nedostatke u svom zahtevu i ponovo dostave usaglašeni zahtev.

Inače, privremena građevinska dozvola se izdaje za izgradnju asfaltne baze, privremenih saobraćajnica i slično.

Podsećamo, cena mosta je sa prvobitno predviđenih 130, "preko noći" porasla na više od 175 miliona evra, a most je počeo da se radi pre donošenja novog GUP-a koji trpi brojne kritike stručne i ostale javnosti u gradu.

Ostatak vesti pročitajte OVDE.


PROČITAJTE JOŠ:

Kinezi počinju radove na mostu pre usvajanja GUP-a

FOTO i VIDEO: Simboličnim presecanjem crne trake, ekološki aktivisti obeležili početak radova na novom mostu

Nepoznato kako je most poskupeo sa 130 na preko 175 miliona evra

Gradiće se privremeni most potreban za izgradnju "kineskog mosta" u Novom Sadu

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan