MINISTARSTVO PRAVDE: Izrađen adresar svih službi gde možete overiti bilo koji dokument

MINISTARSTVO PRAVDE: Izrađen adresar svih službi gde možete overiti bilo koji dokument

Ministarstvo pravde izradilo je Adresar za overu potpisa, prepisa i rukopisa preko kog građani mogu da na brz i efikasan način dođu do informacija kod kog javnog beležnika, suda ili opštinske uprave mogu da overe svoje dokumente, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Kako "Telegraf" prenosi, unosom naziva grada ili opštine ćirilićnim pismom u Adresar građani dobijaju naziv, adrese i brojeve telefona organa u kojima mogu da overe potpis, prepis ili rukopis.

Adresaru je moguće pristupiti OVDE na internet prezentaciji Ministarstva pravde i na zvaničnom nalogu ministarstva na društvenoj mreži Fejsbuk.

Poslovi overe potpisa, prepisa i rukopisa su od 1. marta ove godine prešli u isključivu nadležnost javnih beležnika u gradovima i opštinama za čije su područje javni beležnici izabrani.

U gradovima i opštinama u kojima nisu imenovani javni beležnici ove poslove nastavljaju da obavljaju osnovni sudovi, sudske jedinice, prijemne kancelarije osnovnih sudova, kao i opštinske uprave.

U Srbiji danas postoji 166 imenovanih javnih beležnika, dok za područja 9 osnovnih sudova javni beležnici još nisu imenovani, prenosi "Telegraf".

 
Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan