MINISTARSTVO PRIVREDE: Na prodaju "Luka Novi Sad", "Lasta", "Galenika"...

MINISTARSTVO PRIVREDE: Na prodaju "Luka Novi Sad", "Lasta", "Galenika"...

U Srbiji bi do kraja godine na prodaju trebalo da bude oglašeno 13 preduzeća, od 174 koja su ostala u nadležnosti Ministarstva privrede, nakon neuspešnih prodaja.

Kako pišu današnje "Večernje novosti", među tih 13 firmi našli su se "Luka Novi Sad" i Saobraćajno preduzeće "Lasta" iz Beograda, a u sledećem krugu privatizacije biće banje i javna preduzeća, navodi ovaj beogradski list.

Među značajnim subjektima privatizacije, za koje sledi sprovođenje postupka prodaje su i "Galenika", "RTB Bor grupa", "PKB Korporacija", "Petrohemija", "Simpo" i "Slavija hoteli".

Za privatizaciju banja, pišu "Novosti", Ministarstvo privrede je na osnovu zajedničkog predloga ministarstava zdravlja i za rad i boračka i socijalna pitanja predvidelo tri banje – "Gejzer", "Vranjske Banje" i "Bujanovac", ali su sve u sporu, te PIO Fond i država pred sudom utvrđuju koliko kome pripada, pa prodaje nema bez njihovog dogovora.

Prema pisanju "Večernjih novosti", na kraju 2015. godine bez privatnog vlasnika bilo je ukupno 526 preduzeća koja su zapošljavala 90.000 radnika, a od tad je 236 otišlo u stečaj, za 71 je obustavljen postupak prodaje i 43 su "udomljena".

U 174 neprodatih preduzeća radi 53.000 radnika.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klinika za ginekologiju i akušerstvo Republički hidrometeorološki zavod Miroslav Antić bez struje bez tople vode JKP Vodovod i kanalizacija vremenska prognoza zdravlje bez vode elektrovojvodina Isključenje struje Vreme u Novom Sadu milorad kapor matičar novosadsko porodilište bez grejanja novorođenčad jkp čistoća servisne informacije novi sad jkp novosadska toplana betanija Elektrodistribucija Novi Sad nagrada miroslav antić telep bebe ministarstvo unutrašnjih poslova novi sad isključenje vode novosađani isključenja struje