MINISTARSTVO PROSVETE: Besplatni udžbenici stižu na vreme

MINISTARSTVO PROSVETE: Besplatni udžbenici stižu na vreme

Postupak javne nabavke besplatnih udžbenika biće sproveden oko 15. avgusta, kažu u Ministarstvu prosvete i dodaju da će udžbenici stići na vreme, a đaci spremni ući u novu školsku godinu.

Slavica Jašić iz Sektora za predškolsko i osnovno obrazovanje kaže za Tanjug da nabavka teče ustaljenom dinamikom, da je prošle godine besplatne udžbenike dobilo oko 84.000 đaka i da očekuju sličan broj i ove godine.

Pravo da o trošku države dobiju komplete imaju učenici iz socijalno ugroženih porodica, odnosno porodice koji su primaoci socijalne pomoći, učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom (koji osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje ostvaruju po individualno obrazovnom planu i imaju potrebu za prilagođavanjem – Brajevo pismo, uvećan font), kao i porodice sa troje i više dece, ali je neophodno da deca budu u sistemu školovanja u Srbiji.

- Projekat nabavke besplatnih udžbenika realizuje se duži niz godina i sam proces otvaranja javne nabavke očekujemo oko 15. avgusta. Do ovog momenta prikupili smo podatke od škola o potrebama za standardne udžbenike, ali i za prilagođene udžbenike – kaže Jašić.

Učenici mlađih razreda osnovne škole dobiće udžbeničke komplete za matematiku, srpski ili maternji jezik, svet oko nas i strani jezik. U starijim razredima predviđeni su udžbenički kompleti za matematiku, srpski ili maternji, prvi strani jezik, geografiju, istoriju, hemiju, fiziku i biologiju, prenosi RTV.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Branka

  pre 1239 dana i 16 sati

  Svaka čast !!!! Stigli malo sutra

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Branka

  pre 1230 dana i 2 sata

  Nema knjiga ni dan danas

  Oceni komentar:
  0
  0