MINISTARSTVO PROSVETE: Izgledno uvođenje uniformi za školarce

MINISTARSTVO PROSVETE: Izgledno uvođenje uniformi za školarce

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović.

- Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada – rekla je Dragana Milovanović.

Ona je za RTS izjavila da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

- Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dualnom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju – rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

- A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete – rekla je savetnica ministra prosvete, dodavši da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, odnosno, da će biti ojačana ta komponenta.

- Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama – izjavila je na kraju je Milovanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 2253 dana i 13 sati

  E od svega što treba menjati u školama krenuli su od ove gluposti koja nema veze sa životom!!!! Glupost je zaista neuništiva!

  Oceni komentar:
  0
  2