MINISTARSTVO PROSVETE: Izgledno uvođenje uniformi za školarce

MINISTARSTVO PROSVETE: Izgledno uvođenje uniformi za školarce

U školama u Srbiji najverovatnije će biti uvedene uniforme za đake, izjavila je danas savetnica ministra prosvete Dragana Milovanović.

- Počeli su da stižu odgovori na ankete koje su davale školske uprave i kako stvari za sada stoje, deluje da hoće. Samo ćemo videti u kom modelu i kada – rekla je Dragana Milovanović.

Ona je za RTS izjavila da se priprema više novih zakona koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri.

- Danas bi trebalo da bude gotova platforma za krovni Zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja. Takođe, danas će biti gotov Nacrt zakona o dualnom obrazovanju, a već je gotov i Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Privodi se kraju i Nacrt zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju – rekla je Milovanović.

Ona je kazala da će u drugom polugodištu biti uvedene novine za osnovce, koje će tek biti predstavljene.

- A, sledeće školske godine u peti razred osnove škole, ako sve procedure budu ispoštovane, a nadamo se da hoće, ulazi se u novi obrazovni ciklus u kome će deca imati informatiku kao redovan predmet. Takođe, imaće i elemente preduzetničkog vaspitanja i obrazovanja kroz neke druge predmete – rekla je savetnica ministra prosvete, dodavši da će se na drugačiji način tretirati i problem fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, odnosno, da će biti ojačana ta komponenta.

- Pojačaće se broj izbornih aktivnosti u školama – izjavila je na kraju je Milovanović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sanja

  pre 682 dana i 20 sati

  E od svega što treba menjati u školama krenuli su od ove gluposti koja nema veze sa životom!!!! Glupost je zaista neuništiva!

  Oceni komentar:
  0
  2
novorođenčad Isključenje struje horoskop Srbija bez vode JKP Vodovod i kanalizacija servisne informacije novi sad pokrajinska vlada sremska kamenica isključenje vode zdravlje ljubavni horoskop tajne horoskopa bebe novosadsko porodilište novi sad vremenska prognoza novi sad OK Vojvodina elektrovojvodina bez grejanja Republički hidrometeorološki zavod novosađani isključenja struje begeč isključenje grejanja Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo horoskopski znaci jkp novosadska toplana betanija