MINISTARSTVO: Upravnicima zgrada plata i do 55.000 dinara

MINISTARSTVO: Upravnicima zgrada plata i do 55.000 dinara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je pravilnik na osnovu kojeg će do polovine maja početi obuka profesionalnih upravnika zgrada.

Prve licence će dobiti već u junu, najavila je pomoćnica ministarke građevinarstva Jovanka Atanacković.

- Ovom delatnošću mogu da se bave svi koji imaju najmanje srednju školu u trajanju od četiri godine, koji polože ispit i nisu osuđivani za neko krivično delo koje ih čini nedostojnim za vršenje te funkcije rekla je Atanacković Tanjugu.

Kako je rekla, profesionalni upravnici će u Srbiji moći da zarade i mnogo više od prosečne plate, ako se održava veći broj zgrada i stanova, što se i očekuje u narednom periodu. 

Atanacković dodaje da dosadašnja iskustva, s firmama koje su se profesionalno bavile tim poslom u Srbiji, pokazuju da za održavanje dvadesetak zgrada može da se zaradi mesečna plata od oko 55.000 dinara.

Atanackovićeva kaže da će obuku u trajanju od tri nedelje sprovoditi Privredna komora Srbije i da će ona verovatno koštati, iako to još nije definisano, oko 30.000 dinara.

Ona je rekla da će profesionalni upravnici sa licencom moći da budu zaposleni kod nekoga, sami da osnuju firmu ili da se uz minimalna ulaganja registruju kao preduzetnici i sami za sebe obavljaju taj posao.

Prema njenim rečima, u Srbiji se trenutno cena za profesionalnog upravnika po stanu kreće između 200 i 350 dinara.

- Ali, to će tržište da odredi, tako da će cene verovatno biti i malo niže, a usluga kvalitetnija – naglasila je ona.

Opširnije o ovoj temi pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan