Ministarstvo zdravlja podnosi krivičnu prijavu zbog postavljanja sajta dajkrv.rs

Ministarstvo zdravlja podnosi krivičnu prijavu zbog postavljanja sajta dajkrv.rs

Ministarstvo zdravlja najavilo je da će podneti krivičnu prijavu protiv onih koji su postavili veb sajt na kom je, po navodima pojedinih medija, moguće povezati primaoce krvi i dobrovoljne davaoce krvi (www.dajkrv.rs).

To ministarstvo je u saopštenju navelo da iza tog sajta ne stoji niti jedna od državnih institucija ili organa ovlašćenih zakonom za oblast transfuzije.

Istakli su "da je u pitanju aktivnost koja može dovesti do zloupotrebe podataka građana i zloupotrebe dobrih, humanih namera davalaca krvi", prenosi N1

Ministarstvo zdravlja je navelo da je reagovalo povodom informacija u pojedinim medijima, da u Srbiji postoji veb sajt na kom je moguće povezati primaoce krvi i dobrovoljne davaoce krvi ( http://www.dajkrv.rs), a putem kojeg se građani pozivaju da upišu svoje lične podatke, pa i podatak o svojoj krvnoj grupi. Istakli su da "građane, davaoce krvi i posebno pacijente ovakva inicijativa može dovesti u zabludu" i da je "suštinski nezakonita iz više razloga".

Ministarstvo zdravlja je na svom sajtu istaklo i da će zato "podneti krivičnu prijavu i da očekuje od nadležnih državnih organa i institucija da odmah reaguju".

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan