Ministarstvo zdravlja zapošljava mlade lekare sa prosekom većim od osam

Ministarstvo zdravlja zapošljava mlade lekare sa prosekom većim od osam

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da će ove godine, pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, biti realizovano i zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek iznad 8.

Namera resornog ministarstva je da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, te nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi naše zdravstvo dobilo nove generacije lekara. Pozvali su mlade lekare da se prijave i da profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji. Detalji konkursa kao i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministarstva zdravlja.

Pored zapošljavanja lekara sa prosekom 8 i većim, u narednom periodu biće nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, u okviru kojeg je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničar sa odličnim uspehom.

Od 2014. godine, Ministarstvo zdravlja je u zdravstvenim ustanovama zaposlilo blizu 30.000 zdravstvenih radnika, navodi se u saopštenju.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan