Minja Mikić treći ambasador projekta "Novi Sad 2021"

Minja Mikić treći ambasador projekta "Novi Sad 2021"

Mlada umetnica iz Novog Sada, Minja Mikić, koja živi i radi u Rimu, postala je ambasadorka projekta "Novi Sad 2021". Time je "diplomatski kor" projekta "Novi Sad 2021" dobio trećeg člana, jer su pre nje tu laskavu titulu već poneli čuveni violinista Stefan Milenković i novosadski fotograf, Aleksandar Milutinović.

Minja Mikić posetila je juče Galeriju Matice srpske, povodom obeležavanja 190 godina od njenog osnivanja, gde se susrela i razgovarala o tituli Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021 sa upravnicom Galerije i zamenicom predsednika Umetničkog saveta projekta "Novi Sad 2021", Tijanom Palkovljević - Bugarski.

Minja Mikić koja živi i radi u Italiji, prenela je svoja iskustva kada je reč o umetničkim praksama evropskih metropola uz svesrdnu želju da se uključi i u projekat "Novi Sad 2021".

Njena dela su izložena u Rimu u "Galleria della Tartaruga" i "Galleria Edieuropa", u Nju Jorku u "MZ Urban Art", kao i u Cirihu u galeriji "Kunstfokus".

Posebno je zanimljiv podatak da su upravo dela Minje Mikić, izložena u prestižnom rimskom prostoru "Palazzo delle Esposizioni" pod nazivom "Duša i telo Italije", bila deo predstavljanja italijanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije sahrane horoskop Vreme u Novom Sadu isključenje vode raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad raspored ispraćaja i sahrana matičar novi sad jkp lisje raspored sahrana i ispraćaja jkp novosadska toplana novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište servisne informacije novi sad bebe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gradsko groblje betanija Isključenje struje novosađani isključenja struje Republički hidrometeorološki zavod RHMZ klinika za ginekologiju i akušerstvo restorani novi sad elektrovojvodina bez vode vremenska prognoza