Minja Mikić treći ambasador projekta "Novi Sad 2021"

Minja Mikić treći ambasador projekta "Novi Sad 2021"

Mlada umetnica iz Novog Sada, Minja Mikić, koja živi i radi u Rimu, postala je ambasadorka projekta "Novi Sad 2021". Time je "diplomatski kor" projekta "Novi Sad 2021" dobio trećeg člana, jer su pre nje tu laskavu titulu već poneli čuveni violinista Stefan Milenković i novosadski fotograf, Aleksandar Milutinović.

Minja Mikić posetila je juče Galeriju Matice srpske, povodom obeležavanja 190 godina od njenog osnivanja, gde se susrela i razgovarala o tituli Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021 sa upravnicom Galerije i zamenicom predsednika Umetničkog saveta projekta "Novi Sad 2021", Tijanom Palkovljević - Bugarski.

Minja Mikić koja živi i radi u Italiji, prenela je svoja iskustva kada je reč o umetničkim praksama evropskih metropola uz svesrdnu želju da se uključi i u projekat "Novi Sad 2021".

Njena dela su izložena u Rimu u "Galleria della Tartaruga" i "Galleria Edieuropa", u Nju Jorku u "MZ Urban Art", kao i u Cirihu u galeriji "Kunstfokus".

Posebno je zanimljiv podatak da su upravo dela Minje Mikić, izložena u prestižnom rimskom prostoru "Palazzo delle Esposizioni" pod nazivom "Duša i telo Italije", bila deo predstavljanja italijanske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Riju.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza bebe JKP Vodovod i kanalizacija gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad Spens Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje novosađani jkp novosadska toplana raspored sahrana novi sad gradsko groblje sahrane servisne informacije bez struje novosadsko porodilište maturanti novosadska policija elektrovojvodina bez vode novorođenčad Isključenje struje betanija RHMZ isključenje vode vremenska prognoza novi sad isključenja struje