Miodrag Sovilj nastavlja karijeru u Agenciji Frans pres

Miodrag Sovilj nastavlja karijeru u Agenciji Frans pres

Jedan od najboljih mladih novinara u Srbiji napušta Televiziju N1 i od 1. jula nastavlja karijeru u beogradskom birou Agencije Frans pres (AFP), saznaje "Cenzolovka".

Sovilj je za "Cenzolovku" potvrdio da nakon šest godina napušta N1 i istakao da se na takav potez odlučio zbog "želje za novim izazovom".

Šest godina koje sam proveo na N1 za mene su ogromna privilegija i iskustvo koje nikad neću zaboraviti. Nije bilo lako prelomiti, jer odlazim sa najprofesionalnije televizije u Srbiji, u kojoj sam imao apsolutnu podršku uređivačkog kolegijuma za slobodno bavljenje novinarskim poslom. Prevagnula je želja za novim izazovom, jer ću kao deo tima AFP-a za svetsku publiku izveštavati o najznačajnijim događajima iz regiona – naveo je novosadski novinar.

Miodrag Sovilj je na Televiziji N1 od njenog osnivanja 2014, a pre nego što je 2018. postao deo redakcije u Beogradu, za ovu televiziju izveštavao je o događajima širom Vojvodine. Iz tog perioda ostaće upamćeno njegovo temeljno i profesionalno praćenje migrantske krize.

"Cenzolovka" podseća da je najširoj javnosti u Srbiji ipak postao je poznat u novembru prošle godine kada su ga prodržavni mediji i sam državni vrh orkestrirano napali samo zato što je insistirao da mu predsednik Aleksandar Vučić odgovori na pitanje o umešanosti oca ministra policije u trgovinu oružjem.

Ta višednevna hajka otišla je toliko daleko da su pojedinci, gostujuću po vlastima naklonjenim medijima, Sovilja označili kao krivca što je predsednik Vučić završio u bolnici.

Celokupnu vest pročitajte na sajtu "Cenzolovke". 

Izvor: Cenzolovka

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan