Miran kraj postao raj, ali za prostituciju

Miran kraj postao raj, ali za prostituciju

Doskoro je Užička ulica na Salajci važila za miran deo grada. Ušuškana, čista i tiha, dugo je uživala reputaciju bezbrižnog kutka, kako za one najmlađe, tako i za njene vremešne stanovnike.

Ipak, odnedavno, u šta smo i sami imali priliku da se uverimo kada smo došli posle poziva dela tamošnjih stanara, Užička ulica poprima drugačiji izgled i preti da stekne potpuno drugačiju reputaciju.Naime, seksualne radnice, koje su uglavnom ordinirale na „Kaćkoj petlji”, preselile su se bliže gradskom  jezgru, tačnije u Partizansku ulicu.

- Kada ugovore posao s klijentima, obično dođu baš u našu ulicu - kažu ogorčeni stanari.

Njihove pritužbe nisu lažno moralisanje. Svesni su, kako kažu, toga da je te devojke i žene verovatno muka naterala da se bave nastarijim zanatom na svetu, a s obzirom na to da pružanje seksualnih usluga kod nas nije zakonski regulisano, prinuđene su na sve i svašta.

- Kada ujutro krenemo u prodavnicu ili na posao, zateknemo pravo smetlište. Od razbacanih kondoma, ubrusa i maramica nemate praktično gde da koraknete. Pošto naša ulica nije ni odgovarajuće pokrivena rasvetom, mračni delovi su idealni za parking automobilima u kojima se odvija prostitucija - pričaju zabrinuti stanovnici.

Naši sagovornici kažu da su se zbog svog neočekivanog problema obraćali i policiji. Međutim, odgovoreno im je da ne mogu „tek tako” da izlaze na pozive zabrinutih stanara, jer su prostitucija i podvođenje teško dokazivi, ukoliko se osumnjičeni ne uhvate na delu.

Zato stanari Užičke ulice smatraju da bi češće patroliranje policijskih službenika u njihovom kraju primoralo i seksualne radnice i njihovu klijentelu da izaberu drugu lokaciju. Međutim, njihova selidba sigurno ne bi rešila osnovni problem, već bi briga stanovnika tog dela Salajke samo prešla na drugoga.

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan