MIROVIĆ: Izgradnja novih fabrika u Vojvodini – prioritet Razvojne agencije

MIROVIĆ: Izgradnja novih fabrika u Vojvodini – prioritet Razvojne agencije

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, predstavio je Razvojnu agenciju Vojvodine (RAV) , čiji je rad zvanično počeo u petak i poručio da je ova nova institucija jedan od ključnih alata ekonomskog prosperiteta u Vojvodini.

- Ako bi, pored temeljnosti, ovde trebalo izdvojiti još neke ključne reči, onda su to inicijativa i agilnost. U vremenu u kome živimo kapitala je uvek manje od potreba za investiranjem i njemu se jednostavno mora prići. Samim tim je i konkurencija u privlačenju investitora izuzetno oštra. Ona ne dolazi samo iz zemalja u našem okruženju, već i iz drugih regiona i zemalja. Štaviše, veoma je oštra i konkurencija u privlačenju investitora u samoj Srbiji. Svi, jednostavno, hoće nove fabrike i nova radna mesta i svi se bore da sebi privuku one koji mogu da ih otvore. Mi, naravno, želimo da se nove fabrike i novi pogoni grade u Vojvodini i to će biti glavni zadatak Razvojne agencije – rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i obrazložio princip rada RAV-a, definisan odlukom Skupštine Vojvodine o njenom osnivanju.

Ceo proces rada Agencije će nadzirati Skupština RAV, koju će činiti članovi Pokrajinske vlade. Bespovratna podsticajna sredstva će, inače, budućim investitorima dodeljivati pokrajinski sekretarijati. Činiće to posle javnih konkursa, sprovedenih u skladu sa Zakonom o ulaganjima i pravilnikom. Transparentnost celog ovog procesa biće potvrđena kontinuiranim podnošenjem odgovarajućih izveštaja Skupštini Vojvodini. Ceo taj proces biće tesno koordiniran i sa Razvojnom agencijom Srbije, Vladom Srbije i nadležnim republičkim organima i institucijama.

Na kraju izlaganja, Igor Mirović je rekao da će prva sredstva za podsticaje novih ulaganja, oko 400 miliona dinara, biti obezbeđena kada Skupština Vojvodine usvoji rebalans pokrajinskog koji je planiran za jun, dok će već u budžetu APV za 2018. godinu ta sredstva biti značajno veća i prostor za rad RAV-a u punom kapacitetu puno širi.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novorođenčad matičar novi sad bez vode servisne informacije novi sad klinički centar vojvodine Elektrodistribucija Novi Sad novosađani servisne informacije jkp lisje KCV elektrovojvodina isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija novosadska policija betanija jkp novosadska toplana promenada raspored sahrana i ispraćaja Spens šoping centar promenada bez struje raspored sahrana novi sad Isključenje struje klisa isključenja struje bebe novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo JGSP "Novi Sad" sahrane novi sad