MIROVIĆ: Krajem 2021. vozom će se putovati pola sata od NS do Beograda

MIROVIĆ: Krajem 2021. vozom će se putovati pola sata od NS do Beograda

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je u petak gradilište pruge za velike brzine na deonici Stara Pazova – Novi Sad, u pratnji ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina i predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića. Mirović je rekao da će se već 2021. od Novog Sada do Beograda stizati za pola sata.

Ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović su deonicu pruge Stara Pazova – Novi Sad koja prolazi kroz Inđiju, nazvali  "Tačno polovina fronta".

Do sada je na ovoj deonici izgrađeno oko 17 kilometara pruge za velike brzine, to jest nešto više od 21 odsto ukupno ugovorenih radova. Ministarka Mihajlović je izjavila da je ovo prvi put da se u Srbiji gradi brza pruga i dodala da očekuje da radovi budu završeni do 31. decembra 2021. godine.

- Na najtežoj deonici brze pruge između Beograda i Budimpešte radi jedna od najboljih svetskih kompanija, to je ruska kompanija RŽD. Mislim da je ovo jedan evropski koridor koji pokazuje šta Srbija radi i na koji način se Srbija povezuje sa svetom. Važno nam je da imamo pruge, važno nam je da imamo puteve, važno nam je da imamo najbolje kompanije na našem prostoru – rekla je ministarka tokom obilaska radova.

- U Vojvodini, na najvažnijem pravcu, povezaće se Beograd, Stara Pazova, Inđija, Sremski Karlovci, Petrovaradin, Novi Sad, pa kasnije preko Vrbasa, Bačke Topole do Subotice kada, kako je najavila potpredsednica, budu nastavljeni radovi sledeće godine. Ja ne znam kojim rečima da opišem zadovoljstvo što ćemo krajem 2021. moći da za pola sata dođemo do Beograda – rekao je Mirović.

Mihajlović je ocenila da je reč o ogromnom infrastrukturnom projektu, jednom od najtežih u Evropi. Na pitanje da li će radovi biti obavljeni u roku, odgovorila je da je to najmanji problem, već da je bitno da sve bude urađeno kako treba.

Deonica Stara Pazova  – Novi Sad deo je projekta izgradnje i modernizacije pruge između Beograda i Budimpešte. Vrednost ovih radova je 248 miliona dolara, a sredstva su dobijena iz ruskog kredita za obnovu i modernizaciju železnica Srbije, piše N1.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Liman

  pre 301 dan i 14 sati

  Mirovicu nadam se da ces putovati i ti ali samo jednom i to u pravcu zatvora..

  Oceni komentar:
  1
  6