Mirović primio u posetu ambasadora Kazahstana (FOTO)

Mirović primio u posetu ambasadora Kazahstana (FOTO)

Razgovarali su o mogućnostima osnaživanja saradnje koja će biti produbljena susretom dveju delegacija predviđenim za 16. avgust ove godine.

Predsednik Igor Mirović, sastao se danas, 8. avgusta, u Pokrajinskoj vladi sa ambasadorom Kazahstana u Budimpešti Nurbahom Rustemovim. 

Mirović je naveo da su prijateljski odnosi dve regije potvrđeni potpisivanjem sporazuma o saradnji između Almatinske oblasti i Vovojdine avgusta prošle godine, te da predstojeći susret predstvalja nastavak uspešne saradnje u kojoj će biti konkretizovani koraci u odnosima dve regije.

U razgovoru je istaknuto da postoji veliki interes i potencijal za saradnju u raznim privrednim granama, posebno u oblasti poljoprivrede.

Kako je Mirović naveo, uspešnost saradnje biće omogućena kroz Fond za bespovratna sredstva koji je Pokrajinska vlada formirala, zatim putem prenosa i razmene znanja naučnih instituta Vojvodine, direktnh investicija, i unakrsne razmene robe na tržištima obe teritorije.

Rustemov je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će predstojeći susret omogućiti pokretanje biznis impulsa i jačanja konkretnih ekonomskih veza dveju regija. On je naglasio interes kazahstanskih investitora za investicije u oblasti reciklaže otpada, ulagnja u poljoprivredna preduzeća i druge privredne aspekte.

Mirović i Rustemov su se saglasili da je u narednom periodu izvesna poseta delegacije Pokrajinske vlade Kazahstanu, čime će se učvrstiti prijateljski odnosi i intezivirati saradnja u brojnim oblastima.

Sastanku su prisustvovali šef Misije Kazahstana u Beogradu, Eržan Žarilkanov, i savetnik predsednika za međunarodnu saradnju, Senka Bengin.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan