Mirović primio u posetu ambasadora Kazahstana (FOTO)

Mirović primio u posetu ambasadora Kazahstana (FOTO)

Razgovarali su o mogućnostima osnaživanja saradnje koja će biti produbljena susretom dveju delegacija predviđenim za 16. avgust ove godine.

Predsednik Igor Mirović, sastao se danas, 8. avgusta, u Pokrajinskoj vladi sa ambasadorom Kazahstana u Budimpešti Nurbahom Rustemovim. 

Mirović je naveo da su prijateljski odnosi dve regije potvrđeni potpisivanjem sporazuma o saradnji između Almatinske oblasti i Vovojdine avgusta prošle godine, te da predstojeći susret predstvalja nastavak uspešne saradnje u kojoj će biti konkretizovani koraci u odnosima dve regije.

U razgovoru je istaknuto da postoji veliki interes i potencijal za saradnju u raznim privrednim granama, posebno u oblasti poljoprivrede.

Kako je Mirović naveo, uspešnost saradnje biće omogućena kroz Fond za bespovratna sredstva koji je Pokrajinska vlada formirala, zatim putem prenosa i razmene znanja naučnih instituta Vojvodine, direktnh investicija, i unakrsne razmene robe na tržištima obe teritorije.

Rustemov je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će predstojeći susret omogućiti pokretanje biznis impulsa i jačanja konkretnih ekonomskih veza dveju regija. On je naglasio interes kazahstanskih investitora za investicije u oblasti reciklaže otpada, ulagnja u poljoprivredna preduzeća i druge privredne aspekte.

Mirović i Rustemov su se saglasili da je u narednom periodu izvesna poseta delegacije Pokrajinske vlade Kazahstanu, čime će se učvrstiti prijateljski odnosi i intezivirati saradnja u brojnim oblastima.

Sastanku su prisustvovali šef Misije Kazahstana u Beogradu, Eržan Žarilkanov, i savetnik predsednika za međunarodnu saradnju, Senka Bengin.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević novorođenčad servisne informacije izmena trase autobusa horoskop sahrane novi sad betanija Spens dnevni horoskop astrologija zodijak isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija sremska kamenica bez vode isključenja raspored sahrana novi sad jkp lisje obeležavanje novosadske racije novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo raspored sahrana i ispraćaja saveti servisne informacije novi sad horoskopski znaci zdravlje bebe isključenja struje elektrovojvodina Novosadska racija