MIROVIĆ: Vozovi preko Žeželjevog mosta od januara 2018. godine

MIROVIĆ: Vozovi preko Žeželjevog mosta od januara 2018. godine

Uprkos kašnjenju, postoje napori da se nadoknadi propušteno.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišli su radove na izgradnji Žeželjevog mosta gde je u toku lansiranje malog luka, dugog oko 180 metara, na srednji stub s petrovaradinske strane, javljeno je na sajtu Vlade APV.

- Uprkos, kašnjenju od tri do pet nedelja koje je izvođač najavio, moramo priznati da poslednjih godinu dana i poslednjih meseci postoje značajni napori da se nedoknadi sve ono što je propušteno u godinama koje su iza nas u realizaciji ovog važnog projekta – rekao je Mirović i naglasio da ovi radovi predstavljaju završne faze projekta izgradnje Žeželjevog mosta koji će u novembru biti osposobljen za pešački, a u januaru naredne godine i za železnički saobraćaj.

Kad je automobilski saobraćaj  u pitanju, on bi na "Žeželju" trebalo da krene tokom proleća, odnosno kad se završe pristupne saobraćajnice, javlja portal 021.rs.

Ministarka Mihajlović napomenula je da je Žeželjev most od velikog značaja jer je deo modernizacije pruge Beograd-Budimpešta koji će umnogome doprineti Srbiji kada govorimo o prevozu i robe i ljudi.

- Žeželjev most je simbol jednog vremena ali će predstavljati i simbol moderne Srbije“ rekla je ministarka, i istakla da rad na mostu ne poznaje vremenske prilike te da će se radovi redovno odvijati i u predstojećem jesenjem i zimskom periodu.

Kako se navodi na sajtu Vlade APV, predviđeno je da se po završetku gradnje Žeželjevog mosta preko Dunava pokrene demontaža postojećeg privremenog montažno-demontažnog mosta koja će trajati do februara naredne godine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan