MITROPOLIT PORFIRIJE: Novi Sad jedan od najvećih donatora Fondacije "Privrednik" (FOTO)

MITROPOLIT PORFIRIJE: Novi Sad jedan od najvećih donatora Fondacije "Privrednik" (FOTO)

Grad trenutno stipendira 50 štićenika sa po 10.500 dinara mesečno.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević sastali su se danas sa predsednikom Upravnog odbora Srpskog privrednog društva Fondacije ''Privrednik'' Mitropolitom zagrebačko-lјublјanskim dr Porfirijem i upravitelјem Fondacije prof. dr Jovom Radić. Oni su razgovarali o dalјoj saradnji Grada Novog Sada i te institucije izuzetne istorije, bogate tradicije i velikog značaja za društvo.

– Čast je i privilegija kada ste u prilici da pomažete onima kojima je to potrebno. Novi Sad je učestvovao u obnavlјanju slavnog puta Fondacije koja je dobročinitelјska i na usluzi svom narodu. Podržavamo njihov rad godinama unazad i trudićemo se da zajedno sa njenim predstavnicima i ubuduće budemo na visini zadatka. Grad trenutno stipendira 50 štićenika ''Privrednika'', sa po 10.500 dinara mesečno. Razgovarao sam članom Gradskog veća Radojevićem i razmotrićemo da li da povećamo iznos pojedinačne stipendije, ili da idemo na veći obuhvat korisnika – rekao je Vučević.Uz čestitke na reizboru i sa želјom za uspešan rad na funkciji Gradonačelnika, Mitropolit zagrebačko-lјublјanski dr Porfirije rekao je da je tema sastanka humanitarni fond koji je osnovan još u 19. veku.

– Fond je bio ukinut 1947. godine, a 1993. je reosnovan u Novom Sadu. Sada postoji mreža njegovih organizacija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj i širom Srbije. Grad Novi Sad je jedan od reosnivača i jedan od stalnih donatora koji neprestano podržava rad ''Privrednika'', a jedan je i od najvećih, uz Pokrajinu, Republiku, Srpsku akademiju nauka i umetnosti, Maticu srpsku i Srpsku pravoslavnu crkvu. Zahvalni smo im na tome i nadamo se da će saradnja biti plodotvorna i ubuduće – rekao je dr Porfirije.On je istakao da ''Privrednik'' stipendira srednjoškolce i studente koji su najbolјi u svojim generacijama, a koji nisu zavidnog imovinskog stanja, te da je pomoć od velikog značaja za njihovo dobro koje je i dobro zajednice.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan